nieuws

Blokker snijdt in distributieketen en sluit distributiecentrum Mijdrecht

Warehousing 5704

Blokker snijdt in distributieketen en sluit distributiecentrum Mijdrecht

Blokker sluit zijn distributiecentrum in Mijdrecht. De distributieactiviteiten voor Blokker worden overgeheveld naar Geldermalsen. De operatie voor de Big Bazaar winkels wordt uitbesteed aan een logistieke dienstverlener.

Het rommelt al langer bij Blokker. Het bedrijf maakt al jaren verlies en dat heeft nu ook zijn weerslag op de logistiek. Blokker stopt gefaseerd de logistieke activiteiten in het distributiecentrum in  Mijdrecht. In het dc Mijdrecht (55.000m2) vindt de distributie plaats voor de winkels van Blokker en de Big Bazar-winkels. 15% van de logistieke activiteiten wordt verricht ten behoeve van de Blokkerwinkels. Het overgrote deel van de logistieke activiteiten in dit dc is voor Big Bazar.

Centralisatie distributie

Blokker voegt de distributiewerkzaamheden en het volume voor de Blokkerwinkels samen in het dc van het bedrijf in Geldermalsen. Dit gebeurt gefaseerd  vanaf het tweede kwartaal dit jaar. De logistieke activiteiten voor Big Bazar in Mijdrecht worden naar verwachting in het eerste kwartaal 2018 stopgezet. Blokker trekt zich terug uit Big Bazar. De logistiek van de retailformule wordt ondergebracht bij een nog onbekende logistieke dienstverlener. Naast Geldermalsen beschikt Blokker nog over een e-commerce dc in Gouda.

Hudson’s Bay betrekt distributiecentrum

Door de logistieke beslissingen komen er 90 arbeidsplaatsen te vervallen in Mijdrecht. De kans is aanwezig dat zij aan de slag kunnen bij Hudson’s Bay. Want de Noord-Amerikaanse retailer wordt de huurder van het vrijgekomen dc. Blokker zal zich inspannen om een deel van deze medewerkers te begeleiden naar een baan bij deze dienstverlener. Voor medewerkers die definitief boventallig worden is het Sociaal Plan van Blokker Holding van toepassing.

 

Reageer op dit artikel