nieuws

“Blijf kritisch op verhuurbaarheid en revitalisering vastgoed”

Warehousing 1246

“Blijf kritisch op verhuurbaarheid en revitalisering vastgoed”
Ivo van der Mark, directeur Hercuton

Logistieke locaties, logistiek vastgoed en opslag gevaarlijke stoffen. Dat zijn de belangrijkste thema’s tijdens de Summit Logistieke hotspots. Tenminste voor Ivo van der Mark, directeur van Hercuton.

Hercuton is de gastheer tijdens de Summit Logistieke Hotspots op 16 mei in Dordrecht. Het dc in Dordrecht dat het bouwbedrijf bouwt vormt het bijzondere decor van de jaarlijkse Summit Logistieke Hotspots waar de titel Logistieke Hotspot van het jaar wordt uitgereikt.

Summit Logistieke Hotspot hét platform

Van der Mark ziet de Summit Logistieke Hotspots als hét platform voor logistieke regio’s en vastgoed in Nederland. “De laatste ontwikkelingen worden bediscussieerd en er wordt een visie gevormd over de korte en lange termijn van Logistiek in Nederland. De belangrijkste Summit thema’s voor mij zijn logistieke locaties, logistiek vastgoed en opslag gevaarlijke stoffen.”

Lees ook: Summit Logistieke Hotspots in teken van
circulaire economie en digitalisering

Pilot

Het dc in Dordrecht dat is gevestigd op bedrijventerrein Dordtse Kil III is een bijzondere locatie om de Summit dit jaar te houden. Dit omdat het een van de eerste projecten op risico is sinds de crisis. “Het is de eerste van vijf beleggingen op risico van investeringsfonds StandardLife”, legt Van der Mark uit. “Daarnaast heeft het project als pilot gefungeerd voor de aankomende Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb).” In deze nieuwe wet staat dat de opdrachtnemer, een aannemer bijvoorbeeld, eindverantwoordelijk wordt voor de kwaliteit van het gebouw dat hij oplevert. Die eindigt niet, zoals nu het geval is, bij de oplevering en bij de ontdekking van ‘verborgen gebreken’, maar duurt voort tijdens de garantieperiode.

Discussieer mee op Summit Logistieke Hotspots op 16 meilogistieke hotspots

Vele interessante partijen schuiven aan tijdens de Summit Logistieke Hotspots? Schuif ook aan en discussieer mee over de belangrijkste trends op logistiek vastgoed gebied op 16 mei. Uitreiking Logistieke Hotspot 2017 is het slotstuk.

Meer info/aanmelden

Kritisch op verhuurbaarheid en revitalisering

Van der Mark ziet de huidige ontwikkelingen binnen de logistiek vastgoed als positief. “Er is veel vraag naar logistiek vastgoed, dit maakt ontwikkelingen beter haalbaar. We moeten wel kritisch blijven over de verhuurbaarheid van het vastgoed op lange termijn. Revitalisering van verouderd logistiek vastgoed gebeurt al op enkele locaties, maar zal de komende tijd verder aantrekken”, zo voorspelt Van der Mark.

Logistieke hotspot van het Jaar

Welke regio het meeste kans maakt op de titel Logistieke Hotspot van het jaar, vindt Van der Mark een lastige vraag om te beantwoorden. “Er zijn op dit moment zoveel mooie initiatieven op locaties met multimodaliteit, dat ik een enkele hotspot te kort vind doen aan de rest. Venlo is nog de grootste kanshebber waarschijnlijk, maar Tilburg/Waalwijk, Moerdijk, Tiel, Waddinxveen en zelfs Schiphol laten ook hele mooie ontwikkelingen zien.”

Reageer op dit artikel