nieuws

WMS verandert mee met de supply chain

Warehousing 1674

WMS verandert mee met de supply chain

Als supply chains zichzelf constant aan het vernieuwen zijn, heeft dat dan ook consequenties voor het WMS? Zeker wel, vinden online pure players als bol.com, maar ook Blokker (Retail Logistics), Forever Direct, Michael Kors, Knipidee en Bas Group vernieuwen hun WMS.

Plenair tijdens de WMS-dag op 19 april staan de cases van bol.com, Blokker en Forever Direct op het podium. De laatste twee bedrijven gaven al een toelichting op hun plannen tijdens een recent gehouden webinar.

Franse WMS voor Bol.com

Bol.com doorliep een uitvoerig selectie- en implementatietraject met een Frans WMS, dat zich nu aan het bewijzen is op één van de locaties van Docdata in Waalwijk – de e-fulfilmentpartner van bol.com – voordat later dit jaar de verhuizing naar het nieuwe dc gaat plaatsvinden.

Nieuw WMS tijdperk breekt aan

De drie WMS cases zijn na het plenaire deel onderwerp van gesprek in afzonderlijke parallelsessies. Daar sluiten ook de drie betrokken leveranciers – Hardis, Centric en Manhattan Associates – aan voor een toelichting van hun kant.

Parallelsessies met praktijkvoorbeelden

Het tweede deel van het programma bestaat uit diverse rondes met presentaties over nieuwe toepassingen en innovatieve technologie. De thema’s lopen uiteen van pakketselectie tot voorraadbeheer met tips voor professionals vanuit verschillende branches.

Michael Kors

Goed voorbeeld is het verhaal van Michael Kors, die vorig jaar een omvangrijk dc in Venlo in gebruik nam. Bert Werner, directeur logistiek, vertelt over de ingebruikname van het douane entrepot en de toepassing daarbij van de software van LSP Solutions.

Bas Group

Bas Group in Etten-Leur is ook van de partij. De logistiek dienstverlener koos recent voor het WMS van Boltrics om daarmee naar de toekomst toe weer up-to-date te zijn voor wat betreft de warehouse activiteiten.

Knipidee

Interessant is zeker ook het verhaal van Knipidee. Het bedrijf is groothandel in modestoffen en heeft een heel specifieke opslagproblematiek met 6 miljoen meter stof op de rol in voorraad. Een nieuw WMS van Actemium helpt het bedrijf om grip te houden op de voorraden in lengtes binnen een vooraf gedefinieerde picktolerantie.

Dagvoorzitter en afsluiter

De WMS-dag staat dit jaar onder leiding van  dagvoorzitter Maartje Hofhuis (RTL-Z en RTL Late Night). De afsluitende sessie is in handen van Ronnie Overgoor. ‘Hoe kunnen we succesvol zijn en blijven als ondernemer of als professional’. Hij vertelt zijn verhaal met een overdosis energie, enthousiasme en humor.

Bekijk het volledige programma van de WMS-dag 2017

Reageer op dit artikel