nieuws

WMS gaat bol.com helpen met versnellen (video)

Warehousing 2229

WMS gaat bol.com helpen met versnellen (video)
Harm Jans

“We hebben straks een nieuwe gebouw in Waalwijk met aardig wat aan mechanisering. Maar één factor is dan niet meer onbekend en dat is het WMS, waar we nu al volop praktijkervaring mee opdoen.”

Harm Jans werkt al een jaar of tien voor bol.com en is verantwoordelijk voor het implementatietraject van Reflex. “Dit is het moment om een nieuwe stap te zetten en zelf nog meer controle te hebben op het hele proces. Want we willen waar dat nodig is extra kunnen versnellen en direct op een agile/scrum manier  inspelen op veranderingen. Niet alleen met WMS, maar ook met andere ICT oplossingen doen we dat.”

Lang niet ieder WMS is geschikt

Tijdens eerdere edities van de WMS-dag deed bol.com uitgebreid onderzoek naar de beschikbare pakketten, die aansluiten bij de specifieke wensen, die de online winkel heeft. “We hebben alle bekende oplossingen bekeken. Slechts een beperkt aantal kan omgaan met datgene wat wij willen. Ik ken maar een paar partijen, die de online belevering goed tot in de kern van hun systeem hebben doorgebouwd.”
Bijna twee jaar geleden ging de webwinkel in zee met de Franse leverancier Hardis Groupe, die het pakket Reflex al een paar keer succesvol in een e-commerce omgeving wist te implementeren.

Schrijf u nu in voor deWMS dag!

 

WMS testen in een apart dc

Het resultaat van de inspanning wordt nu uitgebreid in de dagelijkse praktijk getest op een Docdata locatie aan de Van Harenweg. Daar bevinden zich de grotere en zwaardere artikelen van het enorme bol.com assortiment, zoals keukentrappen, barbecues en speelmeubilair voor in de tuin. “Hier kunnen we iedereen uitvoerig kennis laten maken met het WMS en zien hoe het systeem zich houdt in de praktijk”, zegt Jans en hij vertelt er graag meer over volgende week op de WMS-dag.

Reageer op dit artikel