nieuws

Top 10 material handling spelers

Warehousing 1743

Top 10 material handling spelers

Door de overname van Vanderlande door Toyota is de top 10 material mandling spelers weer opgeschud. De Japanners hebben de nummer 1 positie weer overgenomen van de Duitse opponent Kion.

Toyota is in één klap de grootste en meest complete material handling leverancier ter wereld. Door de overname van Vanderlande zet het Japanse concern de andere spelers op flinke achterstand. De omzet van Toyota Industries Corporation, kortweg TICO bedroeg in 2016 16,8 miljard euro; 45 procent is afkomstig uit material handling. Met de overname van Vanderlande (ruim 1 miljard euro omzet) stijgt het aandeel material handling naar 50 procent, wat neerkomt op een omzet van bijna 9 miljard euro op jaarbasis.

Top 10 material handling spelers wereldwijd

top 10 material handling

Kion stevige nummer 2

Kion heeft plek 2 stevig in handen met een omzet van 7,8 miljard euro; ruim de helft is afkomstig uit de heftruckmarkt. Kion nam in 2016 Dematic over. Een jaar eerder lijfde het Egemin in. Kion is ook het moederbedrijf van de merken  Linde, STILL, Fenwick, OM NOG, Baoli en Voltas.

Consolidatie material handling spelers

Total solutions en one stop players. Engelse kreten die meer en meer gemeengoed worden in de wereld van material handling en warehousing. Consolidatie is al jaren een belangrijke trend in de material handling wereld. Een trend die nog niet over is. Grote partijen worden groter; qua omvang én aanbod. Ruimte voor nichespelers zal er desondanks blijven.

 

Reageer op dit artikel