nieuws

Belgische autoriteit geeft groen licht overname Zetes

Warehousing 1141

Belgische autoriteit geeft groen licht overname Zetes
Zetes

Het Japanse Panasonic heeft van de Belgische mededingingsautoriteit toestemming gekregen om het Belgische Auto-ID bedrijf Zetes over te nemen.

Er zal na de overname volgens de Belgische mededingingsautoriteit voldoende concurrentie overblijven op de markten waar Zetes actief is, dat meldt de Vlaamse krant De Tijd. Panasonic wil met de overname zijn positie op de Auto-ID markt verder verstevigen. Het Japanse concern hoopt de overname nog dit kwartaal af te ronden.

Meerderheidsbelang

Vlak voor de jaarwisseling nam Panasonic een meerderheidsbelang in Zetes. Het bedrijf moest daarom een bod uitbrengen op de rest van de aandelen. Zetes ceo en oprichter Alain Wirtz zei eerder over de overnameplannen dat hij verwacht dat de technologische expertise en R&D ervaring van Panasonic goed toegepast kan worden op Zetes-oplossingen.

Zetes bestaat sinds 1984 en heeft 1.100 mensen in dienst in meer dan dertig landen. Het bedrijf heeft een kantoor op het Science Park in het Nederlandse Eindhoven en het hoofdkantoor staat in de Belgische hoofdstad Brussel.

 

Reageer op dit artikel