nieuws

WMS selectie: hoe pakt bol.com dat aan?

Warehousing 2439

WMS selectie: hoe pakt bol.com dat aan?

Vrijwel wekelijks staat bol.com in het nieuws, vaak met een logistieke aanleiding. Het nieuwe dc in Waalwijk is volop in aanbouw en dat geldt ook voor ondersteunende software.

Als straks in Waalwijk het enorme distributiecentrum van bol.com open gaat, verhuizen de medewerkers naar een nieuwe omgeving. Ook voor wat betreft de ICT. Voor de ondersteuning van de magazijnprocessen koos de webwinkel voor Reflex WMS, een pakket van Hardis Group. Hardis is een grote Franse softwareorganisatie met veel ervaring in de omnichannel retail business. Integratie met een grote diversiteit aan ondersteunende middelen is een belangrijk pluspunt. Dat betreft ook robots, material handling systemen en drones bijvoorbeeld.

Groot deel naar same-day delivery

Of het zover komt in het nieuwe dc van bol.com, waar Docdata als logistiek dienstverlener de scepter gaat zwaaien, moet nog blijken. Harm Jans is bij bol.com in de lead voor WMS. Hij spreekt tijdens de komende WMS dag op 19 april over de selectiecriteria en het implementatieproces zoals hem dat voor ogen staat.
De uitdagingen in het omvangrijke dc (135.000 vierkante meter) waar op termijn 2.000 mensen gaan werken, zijn niet gering. Op duurzaamheidsgebied heeft het pand nu al een hele hoge waardering. Binnen een paar jaar wil CEO Daniel Ropers ongeveer 1 miljoen verschillende artikelen op dezelfde dag kunnen afleveren als ze zijn besteld. Dat is nu 300.000 producten, wat al een hele prestatie is.

Op zoek naar IT-ers

Recent opende bol.com een zogenaamd Techlab, waar IT specialisten elkaar bestoken met ervaringen en nieuwe technologische snufjes. Zo hoopt bol.com specialisten aan zich te binden,  want om klanten een zo goed mogelijke winkel te kunnen bieden is IT-personeel erg belangrijk. Momenteel werken er ruim 1200 mensen bij bol.com, waarvan meer dan 300 op de IT-afdeling. In drie jaar tijd is het aantal mensen bijna verdubbeld op het hoofdkantoor in Utrecht (een groot deel van logistiek en klantenservice niet meegerekend vanwege outsourcing). Bol.com blijft continu op zoek naar goede mensen en dit jaar verwacht het bedrijf dan ook zo’n 60 tech-banen beschikbaar te hebben.

Schrijf u in voor de WMS dag, waar Harm Jans – Business Lead WMS bij bol.com – meer vertelt over bol.com en WMS.

Reageer op dit artikel