nieuws

Tegelgroep Nederland en Galvano kiezen voor Astro WMS

Warehousing 1066

Tegelgroep Nederland en Galvano kiezen voor Astro WMS
Links: Paul Huijnen, CIO Saint-Gobain Distribution Benelux; rechts: Henk-Jan van Donkelaar, International Sales Director Consafe Logistics

Tegelgroep Nederland en Galvano (onderdeel van Saint-Gobain Distribution Benelux) investeren in WMS. Beide bedrijven stappen over op Astro WMS.

Tegelgroep Nederland (TGN), een vooraanstaande speler op de markt van wand- en vloertegels voert  op korte termijn noodzakelijke wijziging door in het IT-landschap. Hiervoor moet ook het WMS aangepast worden. Bij Galvano verandert de ERP-omgeving, waardoor het legacy systeem waarin ook het WMS was geïntegreerd komt te vervallen.

 

Veranderende supply chains vragen om andere WMS

Logistiek dienstverleners en verladers vervangen hun verouderde systemen. De nieuwe pakketten werken doorgaans in de cloud. Zijn deze systemen eenvoudiger te implementeren? En is dit gemakkelijk op te schalen, of niet? Tijdens de WMS-dag op 19 april gaan we op deze onderwerpen in.

Schrijf je nu in

 

WMS voor de toekomst

Consafe gaat beide bedrijven het Astro WMS leveren. Frank van der Weide , director of operations van Tegelgroep Nederland: “Belangrijk doel was het binnenhalen van een aantal relevante extra WMS-functionaliteiten en daarnaast ook meer flexibiliteit voor de toekomst. Astro WMS behoeft, van alle WMS opties, de minste aanpassingen ten opzichte van de basislogica van Tegelgroep Nederland. Ook ten opzichte van de basislogica van het WMS pakket zelf.  Daardoor gaan wij niet alleen dat gestelde doel bereiken, maar doen wij dat ook nog eens met een zo beperkt mogelijk risico.”

Lees ook:
Nieuw WMS tijdperk breekt aan

Mogelijk meer WMS implementaties

TGN en Consafe zijn geen onbekenden van elkaar. Tegelgroep Nederland werkte de afgelopen 9 jaar reeds volledig papierloos in haar magazijn, ondersteund door Sattstore WMS van Consafe.  Het was voor beide bedrijven een logische beslissing om zich samen te oriënteren op de mogelijkheden. Paul Huijnen, CIO van Saint-Gobain Distribution Benelux: “De voorkeur was om voor Galvano en TGN hetzelfde systeem te kiezen, maar als dit tot inefficiëntie zouden leiden in één van de beide bedrijven, zou hier van afgeweken worden. Tijdens de verdere detaillering in het selectieproces bleek dit niet het geval te zijn.”

Voor de toekomst zal ook naar de andere onderdelen van Saint-Gobain Distributie Benelux gekeken worden om hier Astro te implementeren.

 

‘Nieuwe WMS-generatie kan zich meten met gevestigde orde’

 

 

Reageer op dit artikel