nieuws

Nieuw distributiecentrum biedt erotische groothandel groeikansen

Warehousing 1819

Nieuw distributiecentrum biedt erotische groothandel groeikansen

Erotische webshop EDC Internet heeft een oud postkantoor in Veendam ingeruild voor een distributiecentrum dat zeven keer zo groot is. Snelle groei noopte tot de verhuizing.

EDC Internet heeft het voormalige logistieke centrum van het failliete Huisman Transport in Veendam betrokken. Hier beschikt de erotiekspecialist over ruim 4.000 vierkante meter, 7 keer meer dan in de oude situatie.

De uitbreiding was nodig vanwege forse groei. In 2013 betrok EDC Internet nog het voormalige postkantoor in Veendam van 900 vierkante meter. Eigenaar Eric Idema: “De groei ging sneller dan verwacht na de lancering van onze eigen productlijn en de start van onze webshop in China. In het oude pand was er echter vrijwel geen ruimte voor bulkopslag.”

Magazijninrichting door SSI Schäfer

SSI Schäfer kreeg de opdracht van EDC Internet om de bestaande magazijnstellingen te demonteren, te verhuizen en opnieuw op te bouwen. Naast de verhuizing van bestaand materiaal, realiseerde de magazijninrichter ook nieuwe legbordstellingen met kunststof LF-bakken, doorrolstellingen met kunststof bakken toegepast als pushback stelling en palletstellingen voor de bulkopslag. Het nieuwe magazijn biedt nu ruimte voor ruim 40.000 artikellocaties.

Lees meer projecten van SSI Schäfer

1000 pakketten per dag

De nieuwe locatie is zeven dagen per week in gebruik. Elke dag verlaten circa 1.000 pakketten het pand op weg naar consumenten als zakelijke partners in Nederland en in het buitenland.

E-fulfilment voor andere webshops

EDC Internet beheerst de complete keten van online verkoop. Van het produceren van diverse eigen merk producten, het realiseren en exploiteren van websites, tot het verpakken en versturen van bestellingen wereldwijd. Sinds kort is EDC gestart met e-fulfilment voor twee andere webwinkeliers. Uitbreiding staat op de planning.

 

 

Reageer op dit artikel