nieuws

Mediq centraliseert distributie in Bleiswijk

Warehousing 11808

Mediq centraliseert distributie in Bleiswijk

Mediq, leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen bouwt een nieuw distributiecentrum in Bleiswijk. De nieuwe locatie wordt het centrale dc voor de Benelux. De 4 huidige dc’s worden gesloten.

Het distributiecentrum op het Prisma Bedrijvenpark in Bleiswijk krijgt een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en zal het complete Mediq-assortiment van ruim 20.000 artikelen huisvesten. De Mediq-distributiecentra in Didam, Moordrecht, Nieuwegein en Oud-Beijerland verhuizen begin 2018 gefaseerd naar de nieuwe locatie.

 Magazijninrichting

Mediq, dat in 2016 zijn apotheekactiviteiten overdroeg aan Brocacef,  kiest voor Bleiswijk vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid. Het nieuwe distributiecentrum wordt gerealiseerd door WDP en VDR Bouwgroep. Knapp verzorgt de mechanisatie met een zonepicking-systeem en shuttle-werkstations.

Magazijnstellingen

Het magazijn wordt deels ingericht met palletstellingen voor orderpicking. Dit zorgt onder andere voor verkorting van de orderproductietijd en verhoging van de leverbetrouwbaarheid.
Vincent Weijers, Mediq-directeur:  “Met dit uitgebalanceerde opslag- en distributieconcept winnen we voor al onze businessmodellen in snelheid, kwaliteit en kostenefficiëntie. Ook kunnen we onze ambitie om in volume en assortiment te groeien kracht bijzetten.”

 Mechanisatie

Vanuit één omnichannel magazijn wordt de distributie naar alle indirecte en directe klanten in de Benelux verzorgd. Door deze investering realiseert Mediq een hogere efficiëntiegraad in opslag, voorraadbeheer en transport. “Ook kunnen we onze medewerkers en mechanisatie optimaal inzetten. De kwaliteits- en doelmatigheidswinst die we hierdoor behalen is van grote waarde gezien de prijsdruk in de zorgmarkt.”

Duurzaamheid BREEAM

Het pand wordt conform de BREEAM-duurzaamheidseisen gebouwd, en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen voor geconditioneerde en gecontroleerde opslag en orderpicking van medische hulpmiddelen.

Ergonomie

Voor medewerkers verbetert de kwaliteit van het werk doordat nog maar een beperkt deel van de orderverzameling handmatig plaatsvindt. De magazijnwerkplekken worden ergonomisch ingericht.

Mezzanine voor VAL

Naast de magazijnen is 1.500 vierkante meter gereserveerd voor kantoren en speciale ruimten voor bijvoorbeeld maatwerkoplossingen voor stomapatiënten en het spoelen van medische pompen. Verder is een mezzaninevloer van 4.000 meter voorzien voor het uitvoeren van serviceactiviteiten zoals ompakken, onderhoud en kalibratie van medische apparatuur.

 

 

Reageer op dit artikel