nieuws

Mainfreight opent nieuw warehouse in België

Warehousing 1479

Mainfreight opent nieuw warehouse in België

Logistiek dienstverlener Mainfreight breidt zijn huidige warehousing activiteiten in België uit. De Nieuw Zeelandse dienstverlener opent een distributiecentrum op het WDPort of Ghent.

Mainfreight gaat in Gent logistieke, distributie- en toegevoegde waarde-activiteiten organiseren. Mainfreight zal in de loop van het derde kwartaal van 2017 zijn intrek nemen in het nieuw te realiseren magazijn. De logistieke dienstverlener neemt in eerste instantie 9000m²in gebruik. Het perceel biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een dc van 30.000 m².

Belgische ambitie Mainfreight

Met de uitbreiding komt de totale opslagcapaciteit van Mainfreight, voorheen Wim Bosman, in België op 105.000 m². De logistieke dienstverlener is al gevestigd in met logistieke en distributieactiviteiten in Oostende en Genk. Daarnaast heeft het kantoren voor lucht- en zeevrachtactiviteiten in Brussel en Antwerpen.

Tweede huurder WD Port of Ghent

De directe nabijheid van het water richting zee en binnenwateren, de weg (E17 en E40) en het spoor zorgen voor een efficiënte ontsluiting naar alle windstreken in Europa. Liane Philipsen, sales director van Mainfreight: “Dit project toont onze ambitie op de Belgische markt. We kunnen klanten nu meer opties bieden.”
Mainfreight is de tweede huurder die de stap maakt naar WDPort van Gent. Distrilog ging het bedrijf voor.

Reageer op dit artikel