nieuws

Fiege opent nieuw healthcare crossdock in Zaandam

Warehousing 2934

Fiege opent nieuw healthcare crossdock in Zaandam

Logistiek dienstverlener Fiege heeft onlangs in Zaandam een nieuwe crossdock center geopend voor haar healthcare activiteiten. Het pand dat een omvang heeft van 3.000 vierkante meter is speciaal ontwikkeld voor het transporteren van temperatuurgevoelige- en ADR Healthcare producten.

Deze nieuwe faciliteit in Zaandam is een uitbreiding van de bestaande crossdock locatie, die een omvang had van 600 vierkante meter. Het pand, dat afgelopen februari in gebruik werd genomen, is gebouwd conform de GDP (Goede Distributie Praktijken) normering. Fiege is volgens eigen zeggen al jaren specialist in het transport van diverse soorten medische producten conform de geldende GDP en ADR regelgeving (klasse 2 tot en met 9).

Leveren aan ziekenhuizen en groothandels

Vanuit Zaandam levert de logistiek dienstverlener gezondheidsproducten aan medische bedrijven zoals ziekenhuizen, medische groothandels en apotheken maar ook aan patiënten thuis.

Crossdock bestaat uit twee compartimenten

Het nieuwe crossdock centrum bestaat uit twee compartimenten die ieder hun eigen constante temperatuur hebben. Hierdoor kunnen de verschillende temperatuurrestricties, die 24/7 worden gemonitord, te allen tijde gewaarborgd worden.

Fiege: Gesloten distributienetwerk

De nieuwe crossdock faciliteit is de meest recente ontwikkeling  van de logistiek dienstverlener die volgens eigen zeggen continu streeft naar het verbeteren en optimaliseren van het volledig gesloten geconditioneerde, 2-8 en 15-25 graden, distributienetwerk.

Transport volgens geldende temperatuurrestricties

Met deze nieuwe stap kan de logistiek dienstverlener, ook tijdens de groei en ontwikkeling van het eigen geconditioneerde netwerk, garanderen dat de producten vanaf moment van ophalen tot leveren getransporteerd en overgeslagen worden binnen de geldende temperatuurrestricties van  een specifieke product.

Uitbreiding e-commerce activiteiten

In Nederland is Fiege op dit moment ook bezig met het uitbreiden van zijn activiteiten op het gebied van e-commerce en fashion logistiek. Begin dit jaar nam de logistiek dienstverlener zijn intrek in het voormalige distributiecentrum van V&D in Nieuwegein dat wordt omgebouwd tot centraal e-commerce en fashion centre voor Nederland.

Reageer op dit artikel