nieuws

Fiege bouwt voormalig V&D-DC om tot fulfilment centre

Warehousing 3571

Fiege bouwt voormalig V&D-DC om tot fulfilment centre
Fiege Nederland is sinds begin dit jaar de nieuwe huurder van het voormalige V&D-distributiecentrum in Nieuwegein. De logistiek dienstverlener heeft het pand omgebouwd tot een fulfilment centre voor e-commerce en fashion klanten.

Het distributiecentrum in Nieuwegein, waar ooit V&D in was gehuisvest, wordt door nieuwe huurder Fiege Nederland getransformeerd tot een fulfilment centre. Het DC, dat een jaar leegstond, fungeert binnen het netwerk van de logistiek dienstverlener als centraal e-commerce en fashion centrum, van waaruit de logistiek wordt verzorgd voor klanten als bol.com en Mediamarkt.

Vanuit het DC, dat Fiege sinds 1 januari dit jaar huurt van WDP Nederland, wil de logistiek dienstverlener volgens eigen zeggen haar ‘sterke e-commerce groei faciliteren’.

Fiege: centraal e-commerce platform

Met het 49.000 vierkante meter grote fulfilment center realiseert Fiege Nederland een centraal e-commerce platform. De logistiek dienstverlener huurt op dit moment overigens niet het volledige pand in logistieke hotspot Nieuwegein, maar er is een optionele uitbreiding mogelijk van nog eens 10.000 vierkante meter vloeroppervlakte.

Aansluiting op PostNL sorteercentrum

De centrale ligging met ontsluiting via de A2 en A27 alsmede de aansluiting naar netwerken zoals het nieuwe PostNL postsorteercentrum maakt logistiek bedrijvenpark Het Klooster volgens Fiege een optimale locatie.

Klanten: Puma en Mediamarkt

De nieuwe vestiging van de Duitse logistiek dienstverlener is onderdeel van het eerder genoemde internationale E-commerce & Fashion platform. Dit platform van de logistiek dienstverlener bestaat uit ruim 400.000 vierkanter magazijnruimte, verdeeld over Europa, met internationale klanten als Puma, Mediamarkt, Zalando, Esprit en bol.com.

Crossborder e-commerce dienstverlening

Met de opening van het nieuwe fulfilment centre in Nieuwegein biedt Fiege E-commerce & Fashion ook voor Nederlandse klanten die behoefte hebben aan crossborder e-commerce-dienstverlening. WDP liet in januari al weten dat de logistiek dienstverlener het voormalige V&D DC voor anderhalf jaar gaat huren.

Locatie Summit Logistieke Hotspots

Een van het distributiecentrum was vorig jaar mei nog het decor van de eerste succesvolle Summit Logistieke Hotspots van Logistiek.

Reageer op dit artikel