nieuws

Dit zijn de ‘beste’ producten op Logimat 2017

Warehousing 1464

Dit zijn de ‘beste’ producten op Logimat 2017

Swisslog, Knapp en Conbee zijn bekroond met de award ‘best product’. De 3 bedrijven sleepten de prestigieuze innovatieprijs in de wacht tijdens de openingsdag van de Logimat 2017.

De 3 bedrijven wonnen in 3 verschillende categorieën. De prijzen werden voor de 14e keer uitgereikt op basis van een onafhankelijke jury van wetenschappers en journalisten. Innovatiewaarde en het efficiëntie potentieel stonden hierbij centraal.

Knapp wint categorie orderpicking

In de categorie orderpicking, transport, lifting en opslagtechnologie ging de prijs naar Knapp. Het Oostenrijkse bedrijf presenteerde ‘Pick-it-Easy Robot’,  een volledig geautomatiseerde orderpicking robot dat zelfstandig een groot aantal artikelen kan picken, met name slow en medium movers. De robot kan 1000 artikelen per uur picken. Misschien nog belangrijker: hij  werkt zo goed als foutloos.

Swisslog kampioen in IT-categorie

Winnaar van de categorie ‘software, communicatie, IT werd Swisslog met ‘Condition Monitoring’. Swisslog, dat is overgenomen door het Chinese Midea, heeft een systeem ontwikkeld waarmee continue monitoring mogelijk is. Monteurs van intralogistieke warehouses kunnen worden uitgerust met sensors waarmee de conditie van alle gebruikte materialen door meting, visualisatie en moderne analysemethoden voortdurend kan worden gecontroleerd. Dit voorkomt lange stilstanden en reparatiekosten, omdat preventief kan worden ingegrepen.

Bekijk de eerdere winnaars

RFID transponder Conbee

Een nieuwe RFID-transponder van Conbee heeft gezegevierd in de categorie ‘identificatie, verpakking, laadtechnologie, ladingzekeren’. De Conbee Lora / BLE hybride TAG heeft volgens de fabrikant een reeks van één meter tot 25 kilometer. De configureerbare tag heeft authenticatie functies, is fraudebestendig en kan onder meer temperatuur, luchtvochtigheid, licht en luchtdruk meten. De tag bevat geen simkaart en is geschikt voor smartphone en tablets (android, iOs, Linux, Windows)

Reageer op dit artikel