nieuws

DHL start bouw healthcare campus

Warehousing 1189

DHL start bouw healthcare campus

DHL brteidt zijn magazijn voor de Life Sciences & Healthcare Campus van DHL Supply Chain uit. De bouw is vorige week gestart.

Beckman Coulter, is een van de eerste klanten van het Europees distributiecentrum. De uitbreiding beslaat 21.500 m2 en biedt in de eerste fase werkgelegenheid aan minimaal 60 mensen. Het distributiecentrum wordt eind dit jaar in gebruik genomen.

Beckman Coulter klant DHL

Beckman Coulter is een wereldwijd bedrijf dat materialen produceert voor biomedische laboratoria en wetenschappelijk onderzoek. In de nieuwe DHL-locatie wordt gewerkt met verschillende temperatuurzones (-20 ℃, 2-8 ℃, 15-25 ℃) en een gesloten koelketen, wat de opslag van uiteenlopende medische materialen mogelijk maakt. De medewerkers zijn professionals in medische logistiek die bovendien klantspecifieke training ondergaan.

Lees ook
DHL Supply Chain laat nieuw dc bouwen in Nieuwegein

 Distributiecentrum met meerdere temperatuurzones

Bijzonder aan deze nieuwe DHL-locatie is dat er naast verschillende temperatuurzones (-20 ℃, 2-8 ℃, 15-25 ℃) ook opslag van uiteenlopende medische stoffen mogelijk is en het magazijn een gesloten koelketen heeft. Medicijnen en medische hulpmiddelen worden daardoor bij aankomst onmiddellijk in de juiste temperatuurzone gelost waardoor de veiligheid van het product nog beter gewaarborgd blijft.

Kennisbundeling

Door het samenbrengen van dienstverlening voor verschillende bedrijven in de life sciences en healthcare sector in een campus, ontstaat, zo verwacht DHL Supply Chain, een bundeling van kennis en faciliteiten die zowel de kwaliteit ten goede komt, als ook de efficiency. “Hiermee biedt DHL een strategische oplossing voor de trend die de farmaceutische sector kenmerkt waarbij de supply chain verder geoptimaliseerd en geprofessionaliseerd wordt”, zegt Fred Westdijk, vice president life sciences & healthcare bij DHL Supply Chain Benelux.

Reageer op dit artikel