nieuws

Dematic lanceert AGV met robotarm

Warehousing 1731

Dematic lanceert AGV met robotarm

Robots en agv’s domineren Logimat 2017. Dematic combineert beide technieken. De zogenoemde flextruck AGV kan worden uitgerust met een robotarm voor case picking.

Flextruck, zo heet de nieuwe AGV van Dematic. De AGV heeft een universele bovenkant dat onder meer kan worden uitgerust met een robotarm. Het was die combinatie die Dematic presenteerde  tijdens de Logimat.  Het betreft een testobject.

 

De Flextruck navigeert op basis van vision, De route die de machine moet afleggen, slaat de AGV op. Hij kan zelfstandig obstakels ontwijken en rerouten indien nodig. Misschien het meest opvallend is de batterijtoerpassing: Flextruck kan worden aangedreven via waterstof cel. Lithium ion is ook een optie.

Lees ook
AGV markt groeit – de vraag is hoe snel

 

AGV met vision navigatie

Robotarm

De robotarm, kortweg ARM genoemd (automatic robotic manipulator) kan zowel op de AGV worden geplaatst als op een multishuttle. De arm pickt door middel van een vacuüm gripper. De robotarm wordt geproduceerd door een externe partij. Alle andere technieken, waaronder de vision techniek, ontwikkelt Dematic in eigen huis.

Oprukkende robotisering

Met het alsmaar toenemende belang van robotisering in de logistiek, sluit Dematic niet uit dat het in de toekomst een robotproducent inlijft. Door middel van overnames vergrootte het bedrijf ook zijn kennis en kunde op het gebied van AGV’s. In 2015 nam het Egemin over, een jaar later de Australische AGV specialist NDS. Beide bedrijven zijn nu ondergebracht onder de Dematic vlag. Dematic gelooft in robots, maar met name in robots in samenwerking met de mens (Cobots), aldus Jan Vercammen, vice President Business Development bij Dematic.

 

 

 

Reageer op dit artikel