nieuws

Schiphol Trade Park krijgt XL-logistiek centrum

Warehousing 2535

Schiphol Trade Park krijgt XL-logistiek centrum

Somerset Capital Partners en AM Real Estate Development hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een kavel van circa 88.000 vierkante meter op Schiphol Trade Park in Hoofddorp. Op de kavel verrijst een groot logistiek centrum, waarvan het volledig dak straks wordt voorzien van zonnepanelen.

Voor de realisatie van het pand, dat wordt gebouwd in de ‘logistics zone van Schiphol Trade Park, moet eerst nog een omgevingsvergunning worden aangevraagd door Somerset en AM Real Estate. Die aanvraag vindt het eerste kwartaal van dit jaar plaats.

Hoogwaardige multimodale locatie

De keuze voor logistiek bedrijvenpark Schiphol Trade Park past in de visie van beide vastgoedontwikkelaars: het ontwikkelen en realiseren van modern logistiek vastgoed op hoogwaardige multimodale locaties.
Logistiek bedrijvenpark Schiphol Trade Park heeft 142 hectare uitgeefbare grond. Het bedrijventerrein ligt op slechts vijf minuten van mainport Schiphol en heeft een directe eigen ontsluiting vanaf de snelweg A4.

Circulaire gebiedsontwikkeling

Het logistieke bedrijvenpark in Hoofddorp heeft de ambitie om de duurzaamste werklocatie van Europa te worden waar circulaire gebiedsontwikkeling voorop staat. Somerset Capital Partners en AM RED dragen volgens eigen zeggen bij aan deze ambitie door het duurzame karakter van het gebouw en het voornemen om op het gehele dak van het pand zonnepanelen te plaatsen.

Vestiging ‘hoogwaardige logistiek’

Schiphol Trade Park is met name geschikt als vestigingslocatie voor vernieuwende bedrijven op het vlak van hoogwaardige logistiek en (internationale) handel.

Somerset: 400.000 vierkante meter logistiek vastgoed

Somerset Capital Partners is een Nederlandse private vastgoedinvesteerder. Het heeft de afgelopen jaren 400.000 vierkante meter logistiek vastgoed op multimodale locaties ontwikkeld. AM Real Estate Development, onderdeel van bouwbedrijf BAM Bouw & Vastgoed, heeft recent bouwprojecten voor Friesland Campina (Amersfoort en Wageningen) en Capgemini in Utrecht afgeleverd.

Reageer op dit artikel