nieuws

Quantiparts installeert 14 meter hoge plateauliften

Warehousing 1639

Quantiparts installeert 14 meter hoge plateauliften

QuantiParts, een dochteronderneming van Wärtsilä, heeft zijn distributiecentrum in Zwolle uitgebreid met 4 plateauliften.

Efficiënter orders verzamelen dankzij plateauliften

De 4 LogiMat plateauliften (geïnstalleerd door SSI Schäfer), biedt de componentenexpert geautomatiseerde opslag- en orderverzameloplossing op een kleine vloeroppervlakte. Onderdelen worden compact opgeslagen in dozen, boxen, of op trays. Elke liftunit biedt circa 60 m3 opslagruimte, op een vloeroppervlakte van nog geen 13 m2.

De LogiMat systemen communiceren via een door SSI Schäfer ontwikkelde interface met het ERP van Quantiparts. Tijdens de opslag van onderdelen meet en weegt het systeem de artikelen, waarna automatisch een geschikte plaats wordt toegekend afhankelijk van de beschikbare ruimte. Bij het orderverzamelen wordt gebruik gemaakt van een laserpointer. Kantelbare trays zorgen hierbij voor een ergonomisch werkhouding. Voor de inrichting van de trays heeft SSI Schäfer kunststof bakken geleverd.

Quantiparts: 5,5 miljoen componenten op voorraad

QuantiParts opereert vanuit Zwolle en bedient klanten in de maritieme-, locomotive- en energiecentralesector wereldwijd. Het bedrijf heeft een voorraad van bijna 5,5 miljoen componenten voor ruim 40 verschillende typen motoren.

Meer weten over de meerwaarde van plateauliften? Lees hier hoe Moba orderpickfouten dankzij plateauliften vermindert.

 

Reageer op dit artikel