nieuws

Lidl: 1.200 banen nieuw e-commerce distributiecentrum Roosendaal

Warehousing 7307

Lidl: 1.200 banen nieuw e-commerce distributiecentrum Roosendaal
In Waddinxveen opende Lidl vorig jaar november een nieuw distributiecentrum dat het meeste duurzame is van Nederland. Het nieuwste plan is een dc in Roosendaal van 60.000 vierkante meter voor e-commerce-activiteiten. Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

Lidl opent volgend jaar in Oud Gastel bij Roosendaal een nieuw distributiecentrum dat werkgelegenheid biedt aan 1.200 mensen. Het Duitse supermarktconcern wil in het dc, dat verrijst op een kavel van zes hectare, de e-commerce-activiteiten in Europa verder vorm geven.

Lidl-woordvoerster Christine Braun bevestigt de nieuwbouwplannen vrijdag tegenover dagblad BN De Stem. Het distributiecentrum, dat wordt gebouwd op logistiek bedrijvenpark Borchwerf, wordt gerealiseerd door de Engelse vastgoed ontwikkelaar Delin Capital Asset Management (DCAM) en zal volgend jaar in gebruik worden genomen.

Lidl: ‘e-commerce activiteiten uitbreiden’

Volgens Braun is de locatie uitgekozen voor ‘toekomstige logistieke dienstverlening van Lidl op het gebied van e-commerce in Europa’. De Duitse supermarktketen wil volgens eigen zeggen een serieuze speler worden op de markt internetverkoop van non-food producten. Vorig jaar juni opende het supermarktconcern in Nederland een webwinkel.

Groot arbeidspotentieel in West-Brabant

De reden dat Lidl koos voor logistiek hotspot West-Brabant heeft, naast de centrale ligging van deze regio, onder andere te maken met het arbeidspotentieel van 6.500 mensen. Het gros van de 1.200 mensen wordt ingezet in het dc straks. Daarnaast komen er banen in de ict, marketing en klantenservice, meldt BN De Stem. Het aantal werknemers zal afhankelijk van het succes van de internetverkoop worden opgeschroefd.

Bouw dc start eind maart

Development director Bart de Sitter van DCAM verklaart in een persbericht van de ontwikkelaar dat met de bouw rekening wordt gehouden met een maximale bezetting van 1.200 man personeel. “Een klein fortuin wordt geïnvesteerd in een aangename werkplek, met veel ramen, een naar verhouding enorme kantine, terrassen, ontspanningsruimten, grote lokalen met kluisjes en kantoren dichtbij de werkplek zodat er voldoende communicatie is”, zegt De Sitter die verwacht dat de bouwwerkzaamheden eind maart of begin april beginnen.

Ook Primark op Borchwerf II

Enige tijd terug vestigde ook de Ierse kledingketen Primark zich op Borchwerf II met een distributiecentrum met ongeveer dezelfde oppervlakte, waar inmiddels 500 mensen werken.

Lidl bouwt volop in Nederland

Lidl bouwt de laatste jaren volop distributiecentra in Nederland. Vorig jaar november werd een dc in Waddinxveen (foto) geopend, het meeste duurzame van Nederland en in Oosterhout (Gelderland) is het supermarktconcern ook voornemens om een nieuw dc te bouwen. Het bestaande dc in Weert wordt daarnaast uitgebreid.

Reageer op dit artikel