nieuws

Aantal veiligheidskeuringen magazijnen stijgt opnieuw

Warehousing 1882

Aantal veiligheidskeuringen magazijnen stijgt opnieuw
© Fotopersburo Bert Jansen TEL: +31(0)40-2920292 Onderwerp : Helmond Jury bezoek aan Schneider opdr 312 (foto Bert Jansen) Fotograaf : Bert Jansen Datum : 03-06-2015 Categorie : @2@ Trefwoorden : vakmedianet opdr312

Het aantal periodieke veiligheidskeuringen van magazijnen en materieel is opnieuw gestegen. Ruim 262.000 keuringen zijn in 2016 uitgevoerd.

Het aantal veiligheidskeuringen van magazijnen steeg in 2016 nagenoeg met hetzelfde percentage als in 2015. Vorig jaar was de toename 8%. In 2016 steeg het aantal met 8,2% ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal uitgevoerde magazijnkeuringen in 2016 is 261.500.

Dubbele cijfers batterijen en magazijninrichting

Jan Hommes, directeur van BMWT, verantwoordelijk voor de veiligheidskeuringen, is verheugd met dit resultaat: “De stijging toont aan dat werkgevers veilig werkmaterieel belangrijk vinden.” De categorieën magazijninrichtingen, tractiebatterijen en machines burger- & utiliteitsbouw zijn met dubbele cijfers gegroeid.

 

Altijd al willen werken in het veiligste magazijn van Nederland? Dit is je kans. De verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland 2017 is gestart.

Keuringen heftrucks

Het overgrote deel (90%) van de veiligheidskeuringen werd uitgevoerd in de intralogistieke wereld waarbij mobiel intern transport (heftrucks), magazijninrichtingen en tractiebatterijen belangrijk zijn. De overige 10% van de keuringen betrof grondverzetmachines, hijswerktuigen, hijsmachines en burger- & utiliteitsbouw.

Verklaring toename veiligheidskeuringen

Hommes verklaart de groei door de aantrekkende economie. Of de groei ook komt door stijgende verkoop van heftrucks, kan Hommes niet zeggen. BMWT beschikt niet over verkoopcijfers. Maar het ‘sentiment in de markt was goed’, aldus de BMWT directeur.

“Het veiligheidsbeleid van werkgevers bepaalt of het werkmaterieel wordt gekeurd. Gelukkig zijn zij zich bewust van het belang van gezond en veilig werken. Aandacht voor veiligheid verbetert ook de productiviteit en dus het financiële resultaat.”

Reageer op dit artikel