nieuws

Buck Consultants opent vestigingen in VS

Warehousing 918

Buck Consultants opent vestigingen in VS
René Buck

Logistiek adviesbureau Buck Consultants International opent twee nieuwe kantoren in Californië. Van hieruit gaat het bedrijf opdrachtgevers aan de Amerikaanse westkust en Silicon Valley bedienen.

Verdergaande wereldwijde expansie van Californische high-tech bedrijven is de belangrijkste drijfveer voor Buck om overzees te gaan richten het Westen. Onzekere investeringsomstandigheden door de Brexit en onduidelijke toekomst van handelsakkoorden onder president Trump vergen volgens directeur René Buck gespecialiseerd advies.

Locatieadvies

De nieuwe vestgingen komen in Burlingame – San Mateo county (centraal gelegen in Silicon Valley tussen San Francisco en San José) en in Mission Viejo, Los Angeles. Als directeur Californië is Jim Renzas benoemd. Hij is geboren en getogen in Californië en heeft ruim 30 jaar ervaring met locatiekeuzes van bedrijven en onderhandelingen met overheden. Hij werkte voorheen onder meer voor KPMG en Arthur Andersen. Renzas: “BCI staat wereldwijd bekend als één van de leidende onafhankelijke adviseurs als het gaat om de ontwikkeling van locatie- en supply chain strategieën en de vertaling daarvan in concreet locatieadvies en logistieke analyses. Ik zie er naar uit meer Californische bedrijven te adviseren met hun wereldwijde expansie”.

Netwerk

Met de uitbreiding in Californië heeft Buck Consultants International een nieuwe mijlpaal bereikt. Vorig jaar opende het adviesbureau ook al vestigingen in Atlanta, Shanghai en Singapore. “We werken voor groeiende internationale bedrijven, die over de hele wereld zaken doen en onafhankelijk, gedegen advies willen over de kosten, kwaliteit en risico’s van vestigingslocaties en over de opzet van efficiënte logistieke structuren. Bovendien stellen veel bedrijven vragen over hoe ze moeten reageren op Brexit en de onduidelijkheid over wereldwijde handels- en investeringsverdragen, als dat bijvoorbeeld leidt tot importheffingen. Met de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump en belangrijke verkiezingen in Duitsland, Frankrijk en Nederland op komst, groeit de vraag naar ons gespecialiseerde advies over locatiestrategieën en supply chain scenario’s”, aldus Buck.

Nederland als vestigingsland

Volgens Buck kan ook Nederland als vestigingsland profiteren van haar wereldwijde expansie. “We kennen de potenties van Nederland als locatie voor internationale distributievestigingen, hoofdkantoren, R&D-laboratoria en data centra natuurlijk heel goed. Als we voor meer bedrijven werken die in Europa willen uitbreiden, dan wordt ook Nederland als potentiële locatie voor nieuwe vestigingen in die analyses meegenomen. We hebben prima contacten met alle nationale en regionale organisaties die bedrijven naar Nederland willen halen, maar ook met bijvoorbeeld science parks en campussen of ontwikkelaars en investeerders in vastgoed.”

Reageer op dit artikel