nieuws

Bol.com wil logistiek centrum in Waalwijk uitbreiden

Warehousing 6163

Webwinkel bol.com wil zijn logistiek centrum in Waalwijk uitbreiden. Het huidige pand is weliswaar nog in aanbouw, maar nu al sorteert de webwinkel voor op een verdere uitbreiding in de toekomst met een optie op een kavel van 8,3 hectare, meldt het Brabants Dagblad.

Bol.com wil logistiek centrum in Waalwijk uitbreiden
Webwinkel bol.com sorteert voor op een uitbreiding van zijn nieuwe nog in aanbouw zijnde distributiecentrum in Waalwijk. Volgens het Brabants Dagblad heeft bol.com een optie genomen op een naastgelegen perceel van 8,3 hectare. Foto: ZND Nedicom

Het dochterbedrijf van Ahold heeft volgens de krant aan de gemeente gevraagd wat de mogelijkheden zijn om grond naast het in aanbouw zijnde logistiek centrum aan te kopen. Dat bevestigt een woordvoerster maandagavond ook tegenover het Brabants Dagblad.

Optie op naastgelegen perceel

Volgens de krant heeft bol.com een optie genomen op een perceel van 8,3 hectare naast het 10 hectare grote terrein waar het nieuwe distributiecentrum van 50.000 vierkante meter wordt gebouwd. De nieuwbouw van dit pand begon vorig jaar februari. De etailer zegt dat op dit moment slechts een wens is uitgesproken naar de gemeente Waalwijk, en dat nog niets concreets kan worden gezegd over de omvang, bouw en timing. “Zodra de plannen definitief worden, zullen we hier samen met de gemeente Waalwijk over communiceren”, zegt woordvoerster Marjolein Verkerk.

Bol.com: anticiperen op verwachte groei

Voor de komende jaren verwacht bol,com dat het nieuwe fulfilment center voldoende ruimte biedt voor logistieke activiteiten. Verkerk: “Gezien de enorme groei die wij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt en die zich naar verwachting in de komende jaren zal doorzetten, is het voor ons van groot belang om uit te kunnen breiden. We zetten een nieuw pand pas neer als we echt concreet kunnen zijn over wat we exact nodig hebben”

Uitbreiden naar 36 voetbalvelden

Als de uitbreiding doorgaat dan komt het totale perceel dat de webwinkel tot zijn beschikking heeft uit op ruim 18 hectare, oftewel 36 voetbalvelden.

Docdata verzorgt de logistiek voor bol.com

De logistiek en warehousing-activiteiten van bol.com worden door logistiek dienstverlener Docdata op dit moment verzorgd vanuit diverse magazijnlocaties in Waalwijk. De bouw van het logistieke centrum op logistiek bedrijvenpark Haven Acht in logistieke hotspot Waalwijk wordt over ongeveer zes weken afgerond. Aansluitend vindt de installatie plaats van de magazijnsystemen, waarvan TGW de hofleverancier is. Het BREEAM-gecertificeerd dc is naar verwachting eind dit jaar operationeel en biedt werkgelegenheid aan rond de duizend mensen.

Reageer op dit artikel