nieuws

Fiege laat mens en robot samen orderpicken

Warehousing 2747

Fiege laat mens en robot samen orderpicken

Een primeur in de logistiek; mensen en robots die samen en tegelijk orders picken. Fiege werkt aan deze unieke samenwerking. Inmiddels zijn 3 robots live (update aug. 2017)

“Je kunt pionier zijn op het gebied van robottechniek of pas later aanhaken. Wij lopen voorop, omdat we in robots in de logistiek geloven en specifiek in dit systeem.” Dat zijn de duidelijke woorden van Christoph Mangelmans, operationeel directeur fashion logistiek bij Fiege.

Drie orderpick robots

Bij woorden alleen blijft het niet. De logistiek dienstverlener heeft eerder dit jaar bij robot startup bedrijf Magazino uit München drie orderpickrobots (TORU) aangeschaft. Vanaf april volgend jaar moeten de drie ‘digitale vrienden’, zoals Mangelmans ze noemt,  tegelijk orders picken met de medewerkers.

Inregelen

Zo ver is het nog niet. De robots worden momenteel in het distributiecentrum in het Duitse  Ibberbühren (nabij Enschede) getest en ingeregeld in een afgesloten ruimte. Ze worden klaargestoomd voor het echte werk en de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Lees het hele artikel in Logistiek magazine december


Abonneren Logistiek

 

Update augustus 2017:
Fiege (Deichmann) heeft inmiddels de drie robots live actief in zijn magazijn in Ibberbühren. Fiege laat desgevraagd weten de pickrobts in andere magazijnen in te zetten. Het zal gaan om enkelen tientallen. Exacte hoeveelheid, locaties en tijdsspanne wil de logistiek dienstverlener niet kwijt.

Reageer op dit artikel