nieuws

LED is goedkoper en beter geworden

Warehousing 1809

LED is goedkoper en beter geworden

LED of TL? Dit was jaren de belangrijkste vraag bij verlichting van distributiecentra. Niet meer. De kwaliteit is dusdanig verbeterd en de prijs zo veel gedaald dat er nog maar één optie is: LED.

De kwaliteit van LED-verlichting is de laatste twee jaar sterk verbeterd doordat producenten veel geïnvesteerd hebben in innovatie en kwaliteit. Betere kennis en een meer kritische houding van de consument noodzaakt producenten om kwalitatief betere producten aan te bieden. Dat blijkt uit het Nationaal LED Trendrapport 2017 (initiatief van, en uitgevoerd door LED Expo Benelux en LED magazine) dat op 15 november bij DEKRA in Arnhem gepresenteerd werd.

LED is goedkoper geworden

Onafhankelijke experts Dick van Riel, EMB Consultancy, Ad van Wijk, hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft en lichtexpert Remco Vos beamen het onderzoeksresultaat. Zij doen dit in een artikel over LED vs conventionele verlichting  dat eind november verschijnt.

Abonneren Logistiek

LED is goedkoper geworden door het groter aantal aanbieders en de volumestijging in de markt. Volgens Van Wijk is de prijs meer dan gehalveerd ten opzichte van drie jaar geleden. Ook de kwaliteit is sterk verbeterd, stellen de experts.

Reshoring

Een opvallende uitkomst van het rapport is dat men verwacht dat de productie en de assemblage van LED-verlichting de komende jaren wordt teruggehaald van China naar Europa. Als belangrijkste redenen hiervoor worden genoemd: de hogere kwaliteitsstandaard, de kortere levertijd en daarmee grotere flexibiliteit.

E-book: alles over LED-verlichting

U wilt uw magazijn (her)inrichten met de juiste LED-verlichting? Dit complete e-book biedt informatie over licht, kleurechtheid, drivers, armaturen, aansturing van verlichting, inclusief uitgebreide woordenlijst. Vul uw gegevens in en ontvang het e-book over LED-verlichting gratis in uw mailbox.

Reageer op dit artikel