nieuws

Kion lijft Dematic definitief in

Warehousing 1389

Kion lijft Dematic definitief in

Kion Group heeft de overname van Dematic officieel succesvol afgerond. Door de deal is het Duitse concern mondiale leider in intelligente intralogistieke oplossingen.

Kion neemt Dematic over voor 3,25 miljard dollar. Na aftrek van bepaalde passiva, is de koopprijs zo’n 2,1 miljard dollar. De transactie is op 1 november bekrachtigd. Gordon Riske, ceo Kion betiteld de deal als ‘het begin van een nieuw tijdperk voor de Kion Group, Dematic en klanten. “Onze gecombineerde wereldwijde aanwezigheid, intelligente en op maat gemaakte laad- en lossystemen, alsmede uitgebreide automatisering en software technologische-oplossingen, plus meer dan 30.000 toegewijde en hoogopgeleide medewerkers stellen ons in staat om nog meer waarde te leveren voor onze klanten. ”  De nieuwe Dematic unit wordt geleid door John Baysore, voorheen ceo Dematic Noord-Amerika.

Grootste mondiaal

Door de overname passeert Kion Daifuku dat nu nog de lijst aanvoert van grootste material handling bedrijven wereldwijd. Door de koop ontstaat een bedrijf van zo’n 30,000 medewerkers en ruim 6,7 miljard euro omzet per jaar.

De overname van Dematic door Kion staat niet op zich. Kion werkt al langer aan zijn intralogistieke dominantie. In 2015 nam het bedrijf het Belgische Egemin al over.

Reageer op dit artikel