nieuws

Plannen nieuw duurzaam dc Lidl krijgen vorm

Warehousing 3103

Plannen nieuw duurzaam dc Lidl krijgen vorm
Het duurzame Lidl distributiecentrum in Waddinxveen wordt binnenkort geopend. Ook op Park15 in Oosterhout bij Nijmegen wil de supermarktketen een soortgelijk dc bouwen.

Lidl wil op logistiek bedrijvenpark Park15 bij Oosterhout (gemeente Overbetuwe) een distributiecentrum bouwen, dat een lengte krijgt van maar liefst 500 meter. Het dc komt te staan naast het dc van Nabuurs/Heinz dat bijna klaar is.

Het distributiecentrum van Lidl wordt vrijwel geheel zelfvoorzienend op het gebied van energiebehoefte. Grondwarmte zorgt via vloersystemen voor verwarming en koeling van de droge opslagruimtes en het kantoor, meldt dagblad de Gelderlander woensdag op zijn website.

Pand krijgt ook zonnepanelen

Voor de elektra die nodig is voor koeling en vriesruimtes, wordt gebruik gemaakt van één van de vier windmolens die op Park15 komen te staan. Een flink deel van het dakoppervlak krijgt zonnepanelen. Door op het terrein ook een enorme batterij te plaatsen, moet de supermarktketen ook op zon- en/of windloze dagen een heel eind komen met het koelen en invriezen van producten.

167e dc van Lidl wereldwijd

Het distributiecentrum in Oosterhout wordt, zo meldt de Gelderlander, het 167e van Lidl wereldwijd. In april nam het Duitse supermarktconcern al een grondpositie in op Park15 met de aankoop van een kavel van 16 hectare. “Als bedrijven groeien we op dit moment ontzettend hard. Dat is een van de redenen dat we op dit bedrijventerrein in de Overbetuwe een grondpositie hebben ingenomen”, liet een woordvoerster van Lidl destijds weten.

Bouw dc in Waddinxveen afgerond

De bouw van het distributiecentrum van Lidl in Waddinxveen is inmiddels afgerond. De opening van dit dc vindt 31 oktober aanstaande plaats.

 

Reageer op dit artikel