nieuws

‘Nieuwe WMS-generatie kan zich meten met gevestigde orde’

Warehousing 2513

‘Nieuwe WMS-generatie kan zich meten met gevestigde orde’
Jeroen van den Berg

De tijd dat nieuwe spelers op de WMS-markt het aflegden tegen de gevestigde gevestigde orde van leveranciers is voorbij. Goed voorbeeld van deze nieuwe generatie is de Warspeed WMS-software van ICT & Logistiek deelnemer Optimizers”, constateert WMS-onderzoeker Jeroen van den Berg.

Van den Berg – verbonden aan adviesbureau Storelink- komt tot deze conclusie in zijn jaarlijkse doorlichting van WMS-pakketten voor het ‘Warehouse Logistics’ zoekportaal.

Nieuwkomers bieden cloud- en app-oplossingen

Volgens de WMS-expert ontstaan er  -naast de traditionele pakketten met uitgebreide functies -ook nieuwe software pakketten die gebruik maken van moderne technologieën als cloud en mobiele apps. Van den Berg zegt hierover: “Tot dusverre kon de nieuwe generatie zich niet meten met de gevestigde orde en beperkten de nieuwkomers zich tot eenvoudige magazijnen. Die tijd lijkt voorbij.”

 

 

Vergroot je kennis op de WMS dag 2018

De komende WMS-dag op 21 maart gaat over het belang van data en de manier waarop we logistieke processen in een snel tempo ‘verdigitaliseren’ tegen de achtergrond van belangrijke trends als IoT (Internet of Things), big data en blockchain.

Schrijf u nu in

 

Fraunhofer beheert WMS-portaal

Jeroen Van den Berg is met zijn bureau Storelink verantwoordelijk voor de jaarlijkse onafhankelijke screening van WMS-pakketten in de Benelux voor het Warehouse Logistics-portaal dat sinds 2000 bestaat en een initiatief is van het vooraanstaande Duitse Fraunhofer Instituut.

Warpspeed verfrissend anders

Dit jaar zijn 90 Europese WMS-pakketten doorgelicht. “Een duidelijke exponent van de nieuwe generatie is die van Optimizers uit Nijkerk, nieuwkomer in het onderzoek. Hun Warpspeed WMS is niet alleen gebouwd op moderne technologie, ook de opzet van het pakket is verfrissend anders. Zo kun je magazijnprocessen in het WMS definiëren door stroomschema’s te tekenen met bouwblokjes. Dat biedt meer flexibiliteit dan het zetten van vinkjes bij vooraf gedefinieerde processen zoals dat in traditionele pakketten gebeurt.”

Bieze maakt gebruik van Warpspeed

Optimizers – tijdens ICT & Logistiek terug te vinden in Hal 3 standnummer C100 – werkte ruim 4 jaar aan de ontwikkeling van het pakket en heeft het bij 8 bedrijven geïmplementeerd, waaronder het warehouse van Bieze Food Group in eveneens Nijkerk. “Inmiddels is het pakket rijp om op te schalen”, zegt directeur Stefan van Diggelen in een reactie op het WMS-onderzoek van Van den Berg. “We hebben het pakket bij uiteenlopende bedrijven van productie tot groothandel en logistieke dienstverlening en in diverse markten als elektronica, food en e-commerce uitgerold. Dankzij deze klanten hebben we het WMS volwassen kunnen maken.”

WMS-onderzoek is beschikbaar

De jaarlijkse update van het WMS-onderzoek is sinds september online beschikbaar. De selectietool geeft een inkijk in de deelnemende pakketten en is gratis toegankelijk via www.warehouse-logistics.com.

Pakketten worden grondig gescreend

Het bijzondere van deze database is volgens Jeroen van den Berg dat de criteria jaarlijks gevalideerd worden door de adviseurs achter Warehouse Logistics. “Dat zijn uitgebreide sessies waarin het pakket grondig wordt doorgelicht, maar dan weten gebruikers tenminste waar ze aan toe zijn,” zegt Van den Berg die met zijn adviesbureau verantwoordelijk is voor de screening van pakketten in de Benelux.

Reageer op dit artikel