nieuws

Montea wil distributiecentrum bouwen op Tholen

Warehousing 1603

Montea wil distributiecentrum bouwen op Tholen
De Tholense wethouder Frank Hommel (links) en Hylcke Okkinga, directeur Montea Nederland, ondertekenden maandag het convenant voor de ontwikkeling van een kavel van 100.000 vierkante meter op bedrijventerrein Welgelegen.

De gemeente Tholen en logistiek vastgoedontwikkelaar Montea Nederland hebben een convenant ondertekend voor een kavel van 100.000 vierkante meter. Als een huurder zich aandient heeft Montea een ontwerp klaarliggen voor de bouw van een groot distributiecentrum van 50.000 vierkante meter.

Montea koopt de grond nog niet, maar gaat eerst op zoek naar een huurder. De logistiek vastgoedontwikkelaar wordt daarbij ondersteund door Rewin en Invest in Zeeland.

Sprangers bouwt dc

Als een huurder eenmaal is gevonden, wordt de grond gekocht en het distributiecentrum door Sprangers Bouwbedrijf uit Breda gebouwd. Sprangers was ook verantwoordelijk voor de recente realisatie van het Primark distributiecentrum in Oud-Gastel bij Roosendaal.

Dc kan worden opgedeeld in units

Hoewel er al een ontwerp ligt voor een distributiecentrum van 50.000 vierkante meter in Tholen kunnen het in principe ook een paar wat kleinere opslagunits in het pand zelf worden, meldt Montea.

Montea heeft geen alleenrecht op de kavel

De logistiek vastgoedontwikkelaar heeft, zo meldt de Zeeuwse regionale krant PZC, overigens niet het alleenrecht op het kavel op bedrijventerrein Welgelegen. Als er alsnog een bedrijf aanklopt dat zelf een distributiecentrum wil bouwen kan dat in principe ook.

Alternate bouwt nieuw dc in Tholen

Tholen profileert zich sinds zet sinds enkele jaren als logistiek hotspot door onder meer in te zetten op de realisatie van nieuwe distributiecentra. Dat heeft er onder andere in geresulteerd dat consumenten elektronica webwinkel Alternate op dit moment bezig met de bouw van een nieuw distributiecentrum op Welgelegen, waarvan de eerste fase onlangs is opgeleverd.

Reageer op dit artikel