nieuws

Hoogvliet sluit distributiecentrum in Alphen aan den Rijn

Warehousing 3339

Hoogvliet sluit distributiecentrum in Alphen aan den Rijn

Supermarktketen Hoogvliet sluit in 2020 het distributiecentrum in Alphen aan den Rijn. Bij het distributiecentrum werken ongeveer 1000 mensen. Hoogvliet verhuisd naar een nieuw dc Bleiswijk, meldt Omroep West.

Hoogvliet heeft het huidige contract onlangs nog met drie jaar verlengd. Na deze periode vertrekt het van oorsprong Alphense bedrijf naar Bleiswijk, waar sinds eind vorig ook de nieuwe centrale bakkerij van Hoogvliet is gevestigd. In Bleiswijk bouwt Hoogvliet op een dertien hectare grote kavel een nieuw distributiecentrum.

Geen overeenstemming over uitbreiding

Hoogvliet wilde volgens Omroep West graag in Alphen aan den Rijn blijven, maar de supermarktketen kon niet tot overeenstemming komen met het college van burgemeester en wethouders over uitbreiding. Daarop besloot Hoogvliet uit Alphen te vertrekken.

Sluiting dc was lange tijd onduidelijk

Vooruitlopend op een mogelijk verhuizing kocht het supermarktconcern al in 2011 een kavel voor nieuwbouw op bedrijvenpark Prisma in Bleiswijk. Onduidelijk was lange tijd wanneer Hoogvliet de deuren van het dc in Alphen aan den Rijn zou sluiten en of ook alle afdelingen naar Bleiswijk zouden verhuizen.

Hoogvliet verhuist alle logistieke activiteiten

De supermarktketen heeft nu besloten dat alle service- en distributieafdelingen naar het logistiek bedrijvenpark te verplaatsen. De nieuwe locatie biedt tevens werkgelegenheid voor zo’n duizend mensen. Het park heeft directe toegang tot de A12 en de N209.

Reageer op dit artikel