nieuws

Vanderlande opent nieuw hoofdkantoor

Warehousing 1738

Vanderlande opent nieuw hoofdkantoor

Vanderlande heeft vorige week een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen. Het pand met acht etages, een begane grond en een kelder beslaat bijna 20.000 vierkante meter. Er is ruimt voor 1.000 medewerkers.

De material handling fabrikant in Veghel maakt een recordgroei door. Het jaar 2015 is de boeken ingegaan als het meest succesvolle jaar ooit met een orderportefeuille die het bedrag van 1,5 miljard euro aantikte en een winst van 31,4 miljoen. Wereldwijd staan 4.000 mensen op de loonlijst. Voor een kwart daarvan is een nieuwe werkplek beschikbaar in het nu officieel geopende hoofdkantoor.

Driedubbele beglazing en BREEAM

Vanderlande heeft tijdens de ontwerpfase veel aandacht besteed aan een zo groot mogelijk werkcomfort voor alle werknemers. Tijdens de bouw zijn suggesties van werknemers van het bedrijf overgenomen en is aandacht besteed aan ergonomische zaken als licht, ruimte en geluidsniveaus. Het gebouw heeft van BREEAM het keurmerk ‘excellent’ gekregen, waarmee Vanderlande de inspanningen voor een duurzame toekomst wil onderstrepen. De innovatieve driedubbele beglazing draagt bij aan een aanzienlijke energiebesparing.

Balans in ergonomie en esthetiek

Alle werkplekken zijn voorzien van in hoogte verstelbare bureaus met de modernste IT-voorzieningen en apparatuur. Daarnaast bieden verschillende ruimtes, zoals de fitness, scrumruimtes en lounges voldoende ruimte voor een breed scala aan activiteiten. Er is tevens een nieuw bedrijfsrestaurant geopend en in het derde kwartaal van 2017 zal de vernieuwde Vanderlande Academy gereed zijn.
“Het evenwicht tussen ergonomie en esthetiek is perfect in onze nieuwe kantooromgeving”, aldus Vanderlande’s CEO Govert Hamers. “Ik hoor van collega’s veel positieve verhalen over de uitstraling en het natuurlijke licht dat in het hele gebouw aanwezig is, maar ook over het ontbreken van geluid.”
Wim van de Donk, Commissaris van de Koning, Provincie Noord-Brabant, en CFO Herman Molenaar verrichten samen de officiële opening. 

Reageer op dit artikel