nieuws

Hoogste punt dc Rhenus in Son

Warehousing 1591

Hoogste punt dc Rhenus in Son

Het bereiken van het hoogste punt van het distributiecentrum van Rhenus Contract Logistics op het bedrijvenpark Ekkersrijt in Son is op woensdagmiddag 21 september gevierd. Het dc wordt in twee fases gebouwd.

Met de komst van het nieuwe dc, bestemd voor NewLogistc VI, breidt Rhenus zijn opslagcapaciteit in Son verder uit. Fase I is 50.000 m² en wordt in februari 2017 opgeleverd, fase II bestaat uit 35.000 m² en zal in een later stadium worden uitgevoerd.

Uitbreiding

Rhenus vestigde zich drie jaar geleden al op het oostelijke gedeelte van bedrijvenpark Ekkersrijt in een distributiecentrum met een omvang van 60.000 m² van vastgoedontwikkelaar DokVast. De uitbreiding is nodig, omdat Rhenus Contract Logistics in Nederland in vijf jaar tijd is verdubbeld, onder meer op het gebied van HealthTech en Mediaproducten. Naast de opslag van deze producten zal in het pand ook speciale geconditioneerde opslag van medical devices gaan plaatsvinden.

BREEAM

Het dc is BREEAM gecertificeerd. In het pand wordt onder meer gebruik gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken alsmede een warmtepomp.

Bekijk ook: Wat is BREAAM en wat moet je er mee?

Reageer op dit artikel