nieuws

Entresolvloerconstructie voor schoenenopslag

Warehousing 1908

Entresolvloerconstructie voor schoenenopslag
Entresolvloerconstructie in schoenen distributiecentrum

Een vrijdragende entresolvloerconstructie van 1.000 vierkante meter oppervlakte bleek voor schoenenretailers Durlinger en Shoetime Retail dé oplossing voor een gebrek aan ruimte. Het samengaan van de Limburgse schoenenretailers in één distributiecentrum leidde tot krapte in één van de twee dc’s. De nieuwe entresolvloerconstructie bood uitkomst.

Bij het samengaan van de twee Limburgse schoenenretailers werd besloten om afscheid te nemen van één opslaglocatie. Het overblijvende magazijn, dat van Shoetime Retail in Panningen, bood onvoldoende ruimte voor het herbergen van de logistieke operaties en het assortiment van Durlinger. Een oplossing voor de ontstane uitdaging werd gevonden in de bouw van een vrijdragende entresolvloerconstructie van SSI Schäfer.

Entresolvloerconstructie is voorzien van grootvakstellingen

De vrijdragende entresolvloerconstructie is voorzien van rijen grootvakstellingen die de schoenenretailers de ruimte biedt voor de opslag van twee schoenendozen achter elkaar. Orderpickers die artikelen uit het herbevoorradingsmagazijn hebben gepickt, leggen deze neer bij een invoerstation op de eerste verdieping. Een spiraalconveyor (Apollo) voert de schoenendozen vervolgens naar beneden en naar de sorter (Optimus).

Hergebruik van sorteerinstallatie

Zijn de goederen op de sorter eenmaal gescand dan verdeelt de sorter ze via de uitgangen conform de opgegeven opdracht. De sorteerinstallatie stond eerder in het magazijn van Durlinger in Sittard. Het bijzondere van deze sorteerinstallatie, zo claimt SSI Schäfer, is dat deze meerdere logistieke processen tegelijkertijd kan verwerken, zoals: goederenontvangst, uitleveren naar de winkels, retouren, webbestellingen, interfiliaal leveringen en herbevoorrading.

77 winkels

De samenvoeging van de twee schoenenoperaties heeft geleid tot één aanbieder met 77 winkels. Van de 77 winkels dragen er 34 de naam Shoetime en 39 de naam Durlinger. Ook zijn er vier Tamaris winkels. Het fusiebedrijf zegt het grootste schoenbedrijf te zijn van Zuidoost-Nederland.

Reageer op dit artikel