nieuws

Egemin installeert voor het eerst Autostore in België

Warehousing 1545

Egemin installeert voor het eerst Autostore in België

System integrator Egemin installteert zijn eerste AutoStor-systeem voor de Belgische markt bij CLD Distribution. Deze distributeur van multimedia en kleine elektronica wil met de goods-to-man orderpick oplossing goederen efficiënter opslaan en de beperkte ruimte in het nieuw magazijn optimaal benutten.

Een klassiek magazijnsysteem paste niet maar dankzij het Autostore-systeem kan CLD Distribution volgens eigen zeggen zijn huidige en toekomstige groei ondersteunen, nu en in de toekomst. Eind dit jaar zal CLD, zo meldt Egemin vrijdag, het bakkenopslag en orderverzamelsysteem in gebruik nemen.

Systeem bestaat uit drie werkstations

De installatie van Egemin wordt geïnstalleerd in het nieuwe magazijn van de multimedia distributeur en zal bestaan uit het Autostore-magazijnsysteem met drie werkstations. De operators aan deze stations zijn verantwoordelijk straks voor de orderpicking van de uitgaande producten en de bevoorrading van de installatie met nieuwe goederen.

Referentiebezoek bij Active Ants

In een aangrenzende ruimte worden de goederen afgehandeld voor verpakking en verzending. CLD Distribution was snel overtuigd van het concept na een bezoek aan het nieuwe magazijn van e-fulfilment-specialist Active Ants in Nieuwegein, waar Egemin onlangs ook een Autostore installatie opleverde.

CLD denkt al aan uitbreiding

Door de keuze voor het goods-to-man orderpicksysteem kan CLD Distribution meer producten opslaan, met als gevolg dat er meer klantopdrachten kunnen worden aangenomen. De multimedia distributeur denkt ook al na over de mogelijke uitbreidingen van het AutoStore-systeem door extra bakken en robots in te zetten. De oplevering van de installatie is gepland voor november dit jaar. Dat wordt meteen een vuurdoop, met de drukke feestperiode voor de deur.

Ook in Frankrijk komt een Autostore

Egemin doet op dit moment goede zaken met de Autostore. Afgelopen juni werd bekend dat de system integrator dit systeem ook bij – een niet bij naam genoemde – Frans e-commerce bedrijf gespecialiseerd in textielproducten gaat installeren. Het is gelijk ook de eerste onderneming in Frankrijk dat gebruik maakt van het systeem, dat is ontwikkeld door de Noorse fabrikant Hatteland.

Reageer op dit artikel