nieuws

SKF breidt distributiecentrum uit met miniloadsysteem

Warehousing 1761

SKF breidt distributiecentrum uit met miniloadsysteem

Het Europees distributiecentrum van lagerfabrikant SKF in het Belgische Tongeren heeft onlangs een nieuw miniload systeem in gebruik genomen. Egemin leverde het goods-to-man systeem, waar de Zweedse multinational onder andere ‘kleingoed’ als lagers, smeermiddelen en afdichtingen in- en uitslaat.

Bovendien is SKF met het nieuwe miniload-systeem, dat is ondergebracht in een nieuw magazijn binnen het distributiecentrum in Beringen, klaar voor de verwachte e-commerce groei. Aanvankelijk had de lagerproducent het plan om de het logistiek proces van de zogeheten ‘light weight/low value’ producten onder te brengen in het bestaande magazijn. “Dat magazijn was echter beperkt in oppervlakte en in hoogte. Na een grondige studie van SKF is toch besloten dat er een nieuw magazijn met een miniloadsysteem moest komen om de geplande logistieke wijzigingen door te kunnen voeren.

Zwaardere producten opslaan

Het nieuwe magazijn, dat eerder dit jaar werd opgeleverd, is volledig gericht op de groei van SKF, één van de grootste fabrikanten wereldwijd op het gebied van lagers en aanverwante producten. Zo is in de nieuwbouw ruimte voor vijf miniloadkranen waarvan er momenteel vier geïnstalleerd zijn. De kratten in de miniload zijn geschikt voor een gewicht tot 50 kilogram. De magazijnstellingen zijn eigenlijk zwaarder uitgevoerd dan in principe nodig was. “Hiermee wil SKF in de toekomst ook nog andere en zwaardere producten kunnen opslaan in het miniloadsysteem. Tot slot laat het nieuwe concept toe om heel snel uit te leveren”, verklaart Eric Coenen sales manager bij Egemin desgevraagd.

Aanpassingen in WMS-systeem

Belangrijke eis van SKF was verder dat op de pickingstations bijvoorbeeld 400 picks per uur gehaald moeten worden. Om daaraan te voldoen, paste Egemin zijn eigen WMS-software toe voor de aansturing van de miniload. Coenen: “In goede samenwerking met de vaste WMS-leverancier van SKF – Consafe Logistics – hebben we de interface tussen ons WMS (E’WCS red.) en Astro WMS tot stand gebracht.”

Het voorraadbeheer blijft in de huidige WMS-software van SKF draaien. Tot slot heeft Egemin ook enkele layoutmatige aanpassingen aan het conveyorsysteem in de voorzone dat zorgt voor de aan- en afvoer van de producten. Overigens is Egemin geen onbekende voor SKF. De system integrator, die sinds vorig jaar deel uitmaakt van het Kion-concern, voerde al eerder een ‘retrofit‘ uit van het hoogbouwmagazijn in het distributiecentrum van de Zweedse lagerproducent in Tongeren.

Reageer op dit artikel