nieuws

PostNL heeft primeur met BREEAM

Warehousing 2691

PostNL heeft primeur met BREEAM

PostNL heeft als eerste logistieke bedrijf in Nederland succesvol de prestaties van twee van zijn gebouwen laten certificeren met duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL In-Use.

Het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL In-Use wordt al langer gebruikt voor bestaande gebouwen. Bestaande logistieke gebouwen konden nog niet worden beoordeeld met BREEAM-NL In-Use. Tot nu toe.

Dutch Green Building Council

Mede op aandringen van PostNL is er ook voor bestaande logistieke panden een keurmerk ontwikkeld: BREEAM-NL In Use. Het keurmerk kijkt naar duurzaamheid in brede zin, zoals energie- en watergebruik, maar ook naar het beheer van het gebouw en hoe duurzaam het gebruikt wordt door de medewerkers. Dutch Green Building Council (DGBC), heeft het keurmerk ontwikkeld en in beheer.

 

Pilotproject

PostNL heeft het certificaat gekregen voor zijn sorteercentra in Den Hoorn en Den Haag. Dat PostNL de primeur heeft is niet verwonderlijk. Het pakket- en postbedrijf deed samen met enkele andere logistieke organisaties mee aan de pilot. Albert Rodenboog, directeur Productie en verantwoordelijk voor duurzaamheid bij PostNL: “Door het keurmerk van DGBC weten we nu hoe duurzaam de panden zijn en ook hoe we dat het beste kunnen verbeteren.

 

Reageer op dit artikel