nieuws

Mobis Parts neemt nieuw dc in Beringen in gebruik

Warehousing 2697

Mobis Parts neemt nieuw dc in Beringen in gebruik

Mobis Parts Europe, de officiële onderdelenleverancier van de Koreaanse automerken KIA en Hyundai, heeft een nieuw Europees distributiecentrum in het Belgische Beringen in gebruik genomen. Het duurzame pand, dat ruim 30 miljoen euro kostte, heeft een oppervlakte van 57.500 vierkante meter en is ontwikkeld door Goodman.

Het nieuwe distributiecentrum, gevestigd in de Vlaamse provincie Limburg, fungeert als centraal magazijn voor de andere Europese en niet Europese distributiecentra van Mobis, Hyundai Motors en Kia Motors.

Rechtstreekse leveringen aan klanten

Ook worden vanuit dit dc, dat Goodman turn key opleverde, de Hyundai Motors en Kia Motors klanten in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland rechtstreeks beleverd. Het nieuwe gebouw beschikt over 54.500 vierkante meter magazijnruimte, inclusief een mezzanine van 2.500 vierkante meter en 3.000 vierkante meter kantoorruimte.

Afzonderlijke ruimten voor gevaarlijke stoffen

Om te voldoen aan de specifieke operationele eisen van Mobis zijn de plafonds meer dan 12 meter hoog, heeft het gebouw een verstevigde vloer en zijn er afzonderlijke ruimten voor gevaarlijke stoffen en bandenopslag.

Dc heeft verzamelsysteem voor regenwater

Goodman rustte het hele distributiecentrum uit met LED- en bewegingssensorverlichting. Het gebouw is als dusdanig ontworpen dat ook natuurlijk daglicht binnen valt. De muren en plafonds in het magazijn kregen daarenboven een reflecterende witte coating. Het gebouw werd eveneens uitgerust met een verzamelsysteem voor regenwater. Deze extra’s dragen bij aan lagere energiekosten en een lager verbruik van natuurlijke grondstoffen.

Rechtstreekse verbinding met Ruhrgebied

Het distributiecentrum van de onderdelenleverancier is gevestigd in de bedrijvenzone Ravenshout Noord in Beringen. Vlakbij het dc ligt het Albertkanaal dat Luik, Genk, Hasselt, Herentals en Antwerpen via water met elkaar verbindt alsook de autosnelweg E313 die het dc met Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied verbindt.

200 arbeidsplaatsen

Het nieuwe distributiecentrum van Mobis is volgens Goodman één van de grootste nieuwbouwprojecten op de Belgische logistiek vastgoedmarkt van dit jaar. Het dc biedt op termijn werkgelegenheid aan meer dan 200 mensen.

Reageer op dit artikel