nieuws

Jumbo overweegt bouw geautomatiseerd distributiecentrum

Warehousing 6954

Jumbo overweegt bouw geautomatiseerd distributiecentrum

Een geautomatiseerd landelijk distributiecentrum voor Jumbo is een stap dichterbij. Uit onderzoek blijkt het plan supermarktconcern veel voordeel op te leveren.

Begin dit jaar kondigde Jumbo aan de mogelijkheden voor verdere automatisering binnen het logistieke proces te onderzoeken. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat een geautomatiseerd landelijk distributiecentrum voor medium- en slow move artikelen veel voordelen biedt.

Dit jaar besluit geautomatiseerd distributiecentrum

Jumbo-directeur Frits van Eerd: ‘Een geautomatiseerd distributiecentrum biedt ons mogelijkheden om nog efficiënter te werken en in te spelen op de behoeftes van de klant van vandaag en morgen. De komende periode zullen wij gebruiken om de plannen verder uit te werken. Wij verwachten nog dit jaar tot een voorgenomen besluit te komen.’ Van Eerd zei dat tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

OP ZOEK NAAR SLIMME SYSTEMEN?
Zelf op zoek naar ‘smart’solutions’ voor uw operatie? Kom naar de Material Handling dag op 11 oktober in Den Bosch.

Aantal pick up points groeit

Jumbo heeft in de eerste helft van 2016 het aantal pick up points met circa 100 uitgebreid naar 266. Van Eerd: ‘Online boodschappen doen sluit volledig aan bij onze omnichannel-strategie. Het gaat hierbij zowel om het thuisbezorgen van boodschappen bij consumenten als bij bedrijven. Het is de bedoeling deze activiteiten op steeds meer plaatsen aan te bieden.’ Jumbo heeft voor de online operatie een apart e-commerce distributiecentrum in gebruik genomen in Den Bosch.

Automatisering dc supers

Jumbo is niet het enige supermarktconcern dat zijn dc automatiseert. Albert Heijn bouwt in Zaandam een hypermodern gemechaniseerd dc.  En Coop heeft zijn operatie in Noorwegen volledig geautomatiseerd.
Bron: Distrifood.nl

Reageer op dit artikel