nieuws

Spuitbussenfabrikant trekt in voormalig McGregor dc

Warehousing 2476

Spuitbussenfabrikant trekt in voormalig McGregor dc
Spuitbussenproducent Airopack Technology Group (ATG) is de nieuwe bewoner van het voormalige distributiecentrum van McGregor. Foto: Roozen van Hoppe

Airopack Technology Group (ATG) in Waalwijk is de nieuwe ‘bewoner’ van het voor Mc Gregor distributiecentrum in Waalwijk. De spuitbussenfabrikant wil het dc, dat sinds maart leegstaat, ombouwen tot een productielocatie.

ATG, bekend van de revolutionaire spuitbus die werkt op luchtdruk in plaats van drijfgas, gaat meteen aan de slag met de ombouw van het voormalige McGregor distributiecentrum, meldt Brabants Dagblad afgelopen vrijdag.

Airopack wil produceren in Waalwijk

Medio oktober wil de spuitbussenproducent de nieuwe fabriek opstarten, zegt directeur en grootaandeelhouder Quint Kelders tegen Brabants Dagblad. Airopack heeft al een spuitbussenfabriek in Zwitserland, maar wil de productie verplaatsen naar Waalwijk.

840 miljoen spuitbussen in 2018

De capaciteit wordt ook verhoogd. ATG wil de productie van de Airopack verhogen van 80 miljoen stuks per jaar, naar uiteindelijk 840 miljoen in 2018, meldt Brabants Dagblad.

Gillette grote klant ATG

Als de fabriek in het voormalige dc in Waalwijk goed loopt, gaat Kelders zich richten op productie in Amerika. ATG heeft grote klanten voor de Airopack. Zo heeft het bedrijf een contract met Procter & Gamble en wordt de techniek inmiddels gebruikt door scheergigant Gillette.

 Bleckmann doet logistiek voor McGregor

McGregor, dat vorige week het faillissement aanvroeg, verliet het distributiecentrum begin dit jaar. De logistiek van het – in zwaar weer verkerende modehuis – is uitbesteed aan logistiek dienstverlener Bleckmann.

Dc was amper 2 jaar operationeel

Het deels door SSI Schäfer geautomatiseerde Europese distributiecentrum van 43.000 vierkante meter op logistiek bedrijvenpark Haven Zeven was amper 2 jaar operationeel. De beoogde verwerkingscapaciteit van het dc was 14 miljoen artikelen op jaarbasis, dankzij onder andere een pick to light systeem in gewaagde combinatie met een miniload van SSI Schäfer, dat verantwoordelijk was voor het replenishen van het pick-to-light-systeem.

Reageer op dit artikel