nieuws

Online zicht houden op kosten heftruckinzet

Warehousing 1418

Online zicht houden op kosten heftruckinzet

Een nieuw tool om de inzetkosten van heftrucks brengt fabrikant Crown op de markt. Dat moet de mogelijkheid bieden om op basis van realtime inzicht vast te stellen waar optimalisatie op het punt van onderhoud en verhuur kansen liggen.

Het nieuwe online kostenbeheersysteem van Crown heet Fleetstats. Voorheen had de heftruckfabrikant een maatwerkoplossing in de aanbieding, waarmee vlootbeheerders de inzetkosten van heftrucks konden bijhouden. Die functie kan nu realtime en online op basis van een dynamische oplossing beschikbaar worden gesteld voor die klanten die daar prijs op stellen.

Bovengemiddelde kosten analyseren

Crown levert al geruime tijd een vlootbeheersysteem onder de naam Infolink. Daarin zitten diverse functies ten aanzien van productiviteitsmeting en servicemanagement. Maar wat ontbrak was een mogelijkheid om een gedetailleerd inzicht te krijgen in actuele onderhoudskosten en bijvoorbeeld de uitgaven voor korte termijnverhuur. Daaruit kunnen gebruikers afleiden waar bovengemiddeld kosten worden gemaakt of waar meer reparaties dan elders in de organisatie plaats vinden.

Het nieuwe pakket is meer dan een module op Infolink, hoewel het wel door Crown wordt aangeboden in combinatie met het bestaande vlootbeheersysteem zonder aanvullende kosten. Ook klanten die niet over Infolink beschikken kunnen Fleetstats aanschaffen.

Verbruik van spare parts

Volgens Crown is het belangrijk om verschillende manieren aan te bieden waarmee klanten hun kosten in de hand kunnen houden. Sommige gebruikers – vaak met meerdere vestigingen – willen zelf grip houden en inzicht hebben in bijvoorbeeld het verbruik van spare parts, omdat dit bij elkaar opgeteld toch een behoorlijke kostenpost kan zijn. Planning van onderhoud willen ze dan wel graag overlaten aan de leverancier. De nieuwe analysetool van Crown kan dat bieden.

Lees ook: Nieuwe multifunctionele trucks van Crown

Reageer op dit artikel