nieuws

Honeywell betaalt 1,5 miljard dollar voor Intelligrated

Warehousing 1845

Honeywell betaalt 1,5 miljard dollar voor Intelligrated

De Amerikaanse magazijn automatiseerder Intelligrated is voor 1,5 miljard dollar (1,4 miljard euro) overgenomen door Honeywell. De overname door het industriële conglomeraat moet eind september dit jaar zijn afgerond en laat eens temeer zien dat er een overnamestrijd gaande is in de mondiale material handling industie.

Met de overname van Intelligrated, die vlak voor het weekend wereldkundig werd gemaakt, wil Honeywell volgens eigen zeggen inspelen op de groeiende vraag naar magazijnautomatiseringsoplossingen in de e-fulfilment operaties van e-commerce bedrijven. Intelligrated, specialist in magazijnautomatisering, order fulfilment oplossingen en magazijnsoftware, noteert dit jaar een omzet van 900 miljoen dollar.

Intelligrated levert aan top-30 retailers VS

Belangrijkste klanten van de system integrator, die sinds 2012 in handen is van het Europese private equity fund Permira, zijn retailers, producenten en logistiek dienstverleners. Volgens Honeywell, dat in ‘warehousing’ minnend Nederland vooral bekendheid geniet als leverancier van Auto-ID-oplossingen als handheld computers en scanners, levert Intelligrated warehouse-oplossingen aan de top-30 van grootste Amerikaanse retailers.

Klanten onder grote internet retailers

Ook de helft van de 100 belangrijkste internet retailers in de VS maakt gebruik van de oplossingen van de system integrator. Het bedrijf heeft 3.100 mensen in dienst verspreid over de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Brazilië en China.

Honeywell: e-commerce groeit ongekend hard

Als de overname eind september is afgerond dan wordt de system integrator uit Mason (Ohio) onderdeel van de Honeywell-business unit Automation en Control Solutions die weer hoort tot de overkoepelende divisie Sensing and Productivity Solutions (S&PS). “E-commerce blijft ongekend hard groeien en de klant verwacht steeds snellere levertijden. Deze trend vraagt om warehouse, logistieke en fulfilment oplossingen die de productiviteit verhogen tegen lagere kosten voor onze klanten,” verklaarde Alex Ismail, baas van Honeywell’s Automation and Control Solutions unit vrijdag.

Toyota was ook in de race voor Intelligrated

Amerikaanse media meldden vorig week dat Toyota Industries naar verluidt ook lange tijd in de race was voor een mogelijke overname van Intelligrated, dat een achtste plaats inneemt in de internationale top-20 van grootste material handling leveranciers van vakblad Modern Materials Handling (MMH).

Kion marktleider na overname Dematic

De Japanners was er veel aan gelegen om de system integrator over te nemen aangezien grote concurrent Kion onlangs magazijnautomatiseerder Dematic (plaats 3 in de MMH top-20 heeft overgenomen. Met deze overname – en daarvoor ook de acquisitie van Egemin in 2015 – wordt Kion in één klap marktleider in de mondiale material handling industrie.

Reageer op dit artikel