nieuws

DHG koopt in Bergen op Zoom 8 hectare voor bouw dc’s

Warehousing 1964

DHG koopt in Bergen op Zoom 8 hectare voor bouw dc’s
DHG heeft op logistiek bedrijvenpark Noordland 8 hectare grond aangekocht waar gefaseerd distributiecentra worden gebouwd. Foto: Rewin West-Brabant

Logistiek vastgoed ontwikkelaar David Hart Groep (DHG) heeft voor 6,5 miljoen euro van de gemeente Bergen op Zoom een kavel van 8 hectare aangekocht op Noordland. Op dit logistieke bedrijvenpark verrijst in eerste instantie een distributiecentrum van 20.000 vierkante meter. Eenmaal klaar zorgt het grootschalige logistieke centrum voor 200 tot 300 extra arbeidsplaatsen.

Logistiek vastgoed ontwikkelaar DHG uit Schiedam ontwikkelt in verschillende fasen op Noordland volgens eigen zeggen hoogwaardige distributiecentra. Rewin West-Brabant, die nauw betrokken was bij de transactie, verwacht, dat op basis van vergelijkbare projecten en eerdere ervaringen met soortgelijke grootschalige distributiecentra, er werkgelegenheid wordt geschapen voor minimaal 250 tot 300 mensen.

Eindgebruik in het vizier

De bouw van het eerste distributiecentrum van circa. 20.000 vierkante meter begint eind dit jaar. Inmiddels worden er met een mogelijke eindgebruiker oriënterende gesprekken gevoerd over de huur van dit eerste dc. “We hebben een concrete eindgebruiker in het vizier, maar de naam kunnen we niet prijsgeven om het acquisitieproces niet te verstoren”, verklaart Guido van Liefland van Rewin desgevraagd.

Centrale ligging tussen Antwerpen en Rotterdam

DHG laat bij monde van commercieel directeur Willem Slager weten dat de aankoop van de 8 hectare grond in logistieke hotspot nummer 2 West-Brabant een ‘logische’ is vanwege de centrale ligging tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen.

Multimodale voorzieningen ruim voorhanden

Ook beschikt Bergen op Zoom door zijn ligging aan het Schelde Rijnkanaal over goede multimodale voorzieningen zoals een binnenhaven, twee containerterminals, een nieuw te ontwikkelen buitengaatse terminal, een spooraansluiting en  twee belangrijke snelwegen  A4 en A58. Wat eveneens meespeelde in onze keuze is de aantrekkelijke arbeidsmarkt in deze regio.”

Directe aansluiting op Seine kanaal

Ook voorziet Slager extra kansen in de toekomst wanneer het Schelde-Rijn kanaal een directe aansluiting krijgt op het Seine kanaal waardoor de logistieke hotspot een directe aansluiting krijgt met Gent, Lille, Parijs en Le Havre. “Deze ontwikkeling zet Bergen op Zoom, ook met het perspectief van de door de Meeus Group te ontwikkelen buitengaatse terminal, in nautische zin goed op de kaart”, aldus Slager.

Noordland is nu vol

Wethouder Ad Coppens van Bergen op Zoom laat weten dat door de komst van DHG dat de gemeente zich versneld moet beraden over de projectie op nieuwe bedrijfsterreinen. “Met de verkoop van dit kavel is het laatste gemeentelijk kavel op Noordland verkocht en zijn daar nu uitverkocht.”

DHG bouwt ook in Moerdijk

Logistiek vastgoed ontwikkelaar DHG is op dit moment erg actief in logistieke hotspot West-Brabant. In april kocht het vastgoedbedrijf uit Schiedam een stuk grond van 125.000 vierkante meter op het voormalige Shell-terrein in Moerdijk.

Reageer op dit artikel