nieuws

‘BREEAM-kampioen’ Dokvast ontwikkelt dc in Midden-Limburg

Warehousing 3098

‘BREEAM-kampioen’ Dokvast ontwikkelt dc in Midden-Limburg

Logistiek vastgoed ontwikkelaar Dokvast uit Tilburg ontwikkelt op risico op Businesspark Midden-Limburg in St. Joost (gem. Echt-Susteren) een nieuw duurzaam Europees distributiecentrum (EDC) dat onder ander over een warehouse beschikt van 68.000 vierkante meter. Onlangs ondertekenden Dokvast, specialist in het ontwikkelen van BREEAM-dc’s, en Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg de overeenkomst voor de realisatie van het dc op een kavel van 11,6 hectare.

Naast het omvangrijke warehouse beschikt het distributiecentrum na oplevering over 1.800 vierkante meter kantoorruimte, VAS-vloeren van 12.500 vierkante meter en ruim 500 parkeerplaatsen. Het duurzame dc wordt uitgerust met energiebesparende voorzieningen en is BREEAM-gecertificeerd. Dokvast meldt vandaag dat ‘diverse (niet bij naam genoemde) partijen inmiddels interesse hebben getoond in het dc.

Action dc is ook op Businesspark gevestigd

Jos Klanderman, managing director van Dokvast, zegt verheugd te zijn dat zijn onderneming deze grootschalige kavel heeft weten te bemachtigen in het Businesspark Midden-Limburg. “Het biedt ons de mogelijkheid om een omvangrijk (EDC) te realiseren op deze Euregionale logistieke hotspot. Door de directe ligging aan de A2, A73 en N276 biedt het terrein een goede ontsluiting.” Op het Businesspark van circa 40 hectare zijn onder meer het distributiecentrum van Action gevestigd en het bedrijfspand van All4Car. Ook Truck Service Simons zal zich gaan vestigen op het terrein, in het najaar start dit bedrijf met de nieuwbouw.

Dokvast realiseerde ook Nokia en Tesla dc

Bij de verhuur, het ontwerp en de realisatie van het distributiecentrum krijgt Dokvast steun van Raimond Weenink bedrijfsmakelaardij, Habeon Architecten en Heembouw. Eerder realiseerden deze partijen de duurzame distributiecentra voor Nokia en Tesla Motors in Tilburg. Deze panden zijn gecertificeerd met een BREEAM Outstanding (vijf sterren) rating en behoren daarmee tot de twee duurzaamste distributiecentra van Europa. Het in aanbouw zijnde dc van Lidl in Waddinxveen is naar verluidt overigens nog duurzamer.

BREEAM-dc krijgt warmtepomp

Het nieuwe distributiecentrum in Echt-Susteren krijgt ook een BREEAM-certificaat. Om dit te behalen wordt onder meer gebruik gemaakt van duurzame materialen, energiezuinige LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, geïsoleerde isolatie van gevels en daken en het toepassen van een warmtepomp. Ook wordt het dak geschikt gemaakt voor zonnepanelen in de toekomst.

Dashboard app voor duurzame besparingsmaatregelen

Voor de toekomstige huurder heeft Dokvast een zogenaamde ‘Building Dashboard App’ ontwikkeld, waarmee het verbruik en de financiële effecten van de verschillende duurzame besparingsmaatregelen overzichtelijk in kaart worden gebracht. Via de app zijn de meterstanden van elektriciteit, gas en water per unit, afdeling of van het gehele pand te bekijken. Ook onderhoud, reparatieverzoeken en storingen kunnen via de iPad worden gemeld.

Reageer op dit artikel