nieuws

TGW wil Benelux veroveren

Warehousing 2208

TGW wil Benelux veroveren
Wethouder Frits Harteveld (l) en Georg Kirchmayr, ceo TGW verrichten de officiële opening.

TGW wil 15 tot 20 procent marktaandeel hebben in de Benelux. De nieuwe Benelux vestiging moet daar voor zorgen.De Oostenrijkse fabrikant van material handling systemen opende op 1 juni een kantoor in Oud Gastel.

De Benelux vestiging, dat is gevestigd in het voormalige Calvin Klein kantoor op Bedrijvenpark Borchwerf in Oud Gastel, moet de positie van TGW in de Benelux versterken. Voorheen werden de drie naties bediend vanuit het bedrijfsonderdeel TGW Northern Europe in Engeland. Georg Kirchmayr, ceo TGW: “We openen een Benelux kantoor omdat het een interessante markt is met grote havens en dus veel warehousing kansen. Als je succesvol wilt zijn, moet je ook in het land aanwezig zijn.”

Locatiekeuze West-Brabant

TGW Benelux staat onder leiding van Hans De Sutter. Hij zegt over de locatiekeuze: “Bereikbaarheid was de doorslaggevende factor. Vanuit Oud Gastel in West-Brabant (nummer 2 Logistieke Hotspot 2016) kan TGW zowel de Belgische als Nederlandse markt bedienen en werknemers uit beide landen aantrekken.” In de zoektocht naar die geschikte locatie werd TGW ondersteund door Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij West-Brabant (REWIN).

TGW Verkoopstrategie

De nieuwe vestiging volgt op een samensmelting vorig jaar van de operationele activiteiten in de UK, Scandinavië en de Benelux. Samen is dit nu het bedrijfsonderdeel TGW Northern Europe. Gelijktijdig met de oversteek naar het vaste land verandert TGW ook zijn verkoopstrategie; de Oostenrijkers brengen hun systemen niet meer alleen via partners op de markt, maar ook via een eigen verkoopteam. TGW wil binnen 5 jaar een marktaandeel in de Benelux hebben van 15 tot 20 procent.

Lees meer over TGW in het juni nummer van Logistiek Magazine
Nog geen abonnee. Bekijk de optie.

Reageer op dit artikel