nieuws

Prologis ontwikkelt nieuw dc bij Nieuwegein

Warehousing 2268

Prologis ontwikkelt nieuw dc bij Nieuwegein

Logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis ontwikkelt in Nieuwegein een nieuw distributiecentrum van 23.000 vierkante meter. Een niet nader bij naam genoemde internationale logistiek dienstverlener zal zijn intrek nemen in het built to uit dc dat verrijst op logistiek bedrijvenpark Het Klooster dicht bij de A2, A12 en A27.

Het nieuwe distributiecentrum wordt, zo meldt Prologis afgelopen vrijdag, gebouwd aan de hand van kwalitatief hoogwaardige specificaties en krijgt de BREEAM kwalificatie ‘zeer goed’ mee.

Oplevering tweede kwartaal 2017

De oplevering van het distributiecentrum in Nieuwegein (op plaats 11 in de laatste logistieke hotspot verkiezing), vindt in het tweede kwartaal van volgend jaar plaats. De logistiek vastgoed ontwikkelaar bezit in de regio Utrecht al drie distributiecentra. Met deze uitbreiding van het portfolio komt het totaal aantal vierkante meters aan dc-ruimte in de provincie Utrecht op ruim 100.000 vierkante meter.

Regio populair voor nationale distributie

“We zijn zeer verheugd met deze ontwikkeling. Het is illustratief voor een trend die wij al eerder zagen dat steeds meer bedrijven, retailers en e-tailers ervoor kiezen om hun nationale distributie vanuit onze regio te organiseren”, stelde Johan Gadella, wethouder Economische Zaken van de gemeente Nieuwegein vorige week tijdens de vastgoedbeurs Provada waar de bouwovereenkomst tussen Prologis en Nieuwegein officieel werd ondertekend.

Opsteker voor Nieuwegein

De komst van Prologis en in het kielzog de onbekende ‘internationale logistiek dienstverlener’ is na de sluiting van het centrale V&D-distributiecentrum op Het Klooster een opsteker voor de gemeente Nieuwegein. Tijdens de recent gehouden Strategische Summit Logistieke Hotspots, dat plaatsvond in het voormalige V&D-dc, liet Gadella (VVD) al weten dat er op termijn zich nieuwe vestigers voor Het Klooster zouden aandienen en dat aan de zuidkant van het bedrijventerrein ook een nieuwe uitbreiding op stapel staat.

Vraag naar distributiecentra groeit

Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux liet tijdens de Provada vorige week op zijn beurt weten dat hij in de regio Utrecht de vraag naar distributiecentra ziet groeien. “We zijn al jaren actief in deze regio en zien hier een sterke groei in de vraag naar a-klasse distributiecentra. Naast deze nieuwe ontwikkeling kunnen we hier met 30.000 vierkante meter extra uitbreiden om zo flexibel de groei van onze klanten te ondersteunen.”

Naam ldv’er onbekend

De logistiek vastgoed ontwikkelaar laat desgevraagd weten dat de naam van de ‘internationale logistiek dienstverlener’ in dit stadium nog niet bekend wordt gemaakt. In de Benelux is Prologis sinds 31 maart van dit jaar eigenaar van ruim 1,9 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

Reageer op dit artikel