nieuws

Kion wordt wereldleider door overname Dematic

Warehousing 3204

Kion wordt wereldleider door overname Dematic

Kion Group neemt Dematic over. Door de deal wordt het Duitse concern mondiale leider in intelligente intralogistieke oplossingen.

Kion neemt Dematic over voor 3,25 miljard dollar. Na aftrek van bepaalde passiva, is de verwachte koopprijs 2,1 miljard dollar. Dat heeft het concern bekendgemaakt. De transactie moet in de loop van het vierde kwartaal van 2016 bekrachtigd worden.

Wereldleider

Dematic is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van geavanceerde geïntegreerde automatiseringssystemen. Door de aankoop van Dematic wordt Kion wereldleider in intralogistieke systemen dat varieert van manuele heftrucks tot volautomatische magazijnsystemen en van sorters tot slimme opslagtechnieken. Kion passeert Daifuku dat nu nog de lijst aanvoert van grootste material handling bedrijven wereldwijd.

Supply chain en magazijnoplossingen

De deal maakt Kion een one stop player voor intelligente supply chain en magazijnoplossingen. Door de koop ontstaat een bedrijf van zo’n 30,000 medewerkers en ruim 6,7 miljard euro omzet per jaar.

Kion en Dematic geografisch complementair

De acquisitie van Dematic zal Kion helpen in belangrijke markten als Europa, China en Brazilië. Daarnaast profiteert Kion van de sterke positie van Dematic in de Amerikaanse en Europese automatisering markten, is de verwachting. “Met de overname van Dematic veranderen we aanzienlijk en verbeteren we; dit voor verdere winstgevende groei in een snel veranderende industrie en gedigitaliseerde wereld”, aldus Gordon Riske, CEO Kion Group.

 

Overname Egemin

De overname van Dematic door Kion staat niet op zich. Kion werkt al langer aan zijn intralogistieke dominantie. In 2015 nam het bedrijf het Belgische Egemin al over.

Dematic omzet bijna 2 miljard

Dematic groeit sinds 2013 jaarlijks met meer dan 12 procent. In 2015 behaalde het concern een omzet van 1,8 miljard dollar. Dematic biedt werk aan bijna 6.000 mensen, waaronder meer dan 3.000 ingenieurs in de ontwikkeling van software, R&D, engineering, projectmanagement en klantenservice. Het bedrijf heeft 100 vestigingen wereldwijd en is in 22 landen actief.

Dematic heeft meer dan 4.500 geïntegreerde systemen geïmplementeerd voor kleine, middelgrote en grote bedrijven met het bedrijfsleven in een breed scala van industrieën over de hele wereld, waaronder de snel groeiende e-commerce business.

Kion in 100 landen actief

De Kion Group, bestaande uit de zeven merken Linde, STILL, Fenwick, OM NOG, Baoli, Voltas en Egemin Automation, is de grootste fabrikant van industriële trucks in West- en Oost-Europa (wereldwijd nummer 2 achter Toyota)  en de voornaamste niet- binnenlandse leverancier in China. De Kion Group is aanwezig in meer dan 100 landen. Bij het bedrijf werken circa 23.500 mensen. De omzet in 2015 bedroeg 5,1 miljard euro.

 

Reageer op dit artikel