nieuws

EDC-uitbreiding van Skechers in Luik opgeleverd

Warehousing 1423

Logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis heeft in Luik 55.000 vierkante meter distributiefaciliteit opgeleverd voor Skechers. De uitbreiding is onderdeel van het Europese distributiecentrum (EDC) van het Amerikaanse schoenenmerk dat nu ruim 100.000 vierkante meter groot is.

EDC-uitbreiding van Skechers in Luik opgeleverd

De deze week opgeleverde uitbreiding is onderdeel van de in totaal 100.000 vierkante meter die Prologis voor Skechers heeft ontwikkeld. Luik is voor het Amerikaanse schoenenmerk de draaischijf voor de Europese distributie.

Centrale ligging Park Liège

Het distributiecentrum is onderdeel van Prologis Park Liège dat direct gelegen is aan de A40, een snelweg vlakbij Luik. Ook ligt het park nabij de Duitse grens en op slechts een uur afstand van Brussel.

Modern conveyorsysteem

De nieuwe uitbreiding, die door Skechers eind vorig jaar werd aangekondigd, volgt ruim een jaar nadat het EDC in 2014 werd vergroot met 25.000 vierkante meter. Sinds december vorig jaar is het Europese distributiecentrum uitgerust met een modern, drie kilometer lang conveyorsysteem. Het conveyorsysteem (geïnstalleerd door Inther) wordt ingezet voor het intern transport, de sortering en de verzending van omdozen met schoenen. Kort daarvoor automatiseerde Skechers (geïmplementeerd door Beumer) het sorteerproces.

Skechers: diverse uitbreidingen

De samenwerking tussen Prologis en Skechers dateert al van 2002, toen de ontwikkelaar 25.000 vierkante meter ontwikkelde voor het schoenenmerk. “In 2009 expandeerden we met 25.000 extra vierkante meter. En in 2015 tekenden we voor de verhuur van nog eens 55.000 vierkante meter”, zegt Bram Verhoeven, country manager, Prologis Benelux.

Gecombineerde leveringen

Skechers bedient vanuit het EDC in Luik heel Europa, inclusief distributeurs in Rusland. Naast e-commerce verzorgt het Amerikaanse bedrijf vanuit Luik ook de leveringen aan eigen winkels, distributiecentra van grote klanten en winkels van klanten. Het transport is uitbesteed.

 

 

Reageer op dit artikel