nieuws

Geodis telt voorraad met drone

Warehousing 3134

Geodis telt voorraad met drone

Geodis gaat zijn voorraad inventariseren met de hulp van drones. De logistiek dienstverlener test de techniek deze maand in Parijs.

Geodis, de nummer 33 in de Top 100 Logistieke dienstverleners 2016,  heeft in samenwerking met  Delta Drone een drone ontwikkeld waarmee de magazijnvoorraad geïnventariseerd kan worden. De eerste live test vindt in mei plaats in een warehouse van Geodis in de buurt van Parijs.

Uitrusting drone

De drone kan real-time tellen en rapporteren en is erop gericht de gehele waardeketen te integreren. Het is bijvoorbeeld in staat om data op te halen en te verwerken in het WMS. De drone, een quadcopter met hoge resolutie camera’s, is uitgerust met indoor geolocatie-technologie en functioneert zelfstandig in de uren dat het warehouse gesloten is.

Nederlandse drone test

De test van Geodis staat niet op zich. Een logistiek dienstverlener in Nederland test eveneens de inzet van drones voor het tellen van voorraad. Lees hier binnenkort meer over in het Logistiek Magazine. Nog geen abonnee? Bekijk de optie.

Reageer op dit artikel