nieuws

FPC komt met beladingsoptimalisatie software

Warehousing 1356

FPC komt met beladingsoptimalisatie software

Verpakkingsadviesorganisatie FPC beyond packaging komt met StackAssist Software voor beladingsoptimalisatie. Deze softwaretool ondersteunt bij efficiënte planning en uitvoer van orderpicking, consolidatie en transport.

StackAssist vertaalt orders in geoptimaliseerde laadplannen. Daarbij wordt rekening gehouden met product- en transporteisen. Door een slimme (API) koppeling van StackAssist met het ERP, WMS en/of TMS wordt direct na het invoeren van een order duidelijk hoe de zending er fysiek uit ziet. Met deze informatie kan de betrokken afdeling meteen aan de slag en kan het transport al vroeg in het orderproces worden gepland. Zo worden ‘last minute’ transporten of afzeggingen voorkomen. Omdat meteen bij het invoeren van de order de details van de zending bekend zijn kan ook de ontvanger direct geïnformeerd worden over benodigde capaciteit en warehouse ruimte. Met de beschikbare data is precies aan te geven waar welk product zich in de zending bevindt. Dat kan relevant zijn bij levering van complete truckloads met een grote mix aan producten.

Efficiënt stapelen

Door een efficiënte stapeling wordt met StackAssist het volume verminderd. Hoe minder dozen, pallets of vrachtwagens ingezet worden, hoe lager de logistieke kosten. Met inzet van een module transporttarieven zijn alle kosten direct in beeld en is duidelijk welke stapeling de laagste transportkosten heeft. StackAssist stuurt niet alleen op optimaal stapelen maar ook op in één keer goed stapelen. Tijdverlies door handmatig passen en meten behoort tot het verleden. De productiviteit zal hierdoor sterk toenemen. Door de visuele 3D output uit de stapelsoftware is er geen training of diepgaande kennis nodig. Werknemers krijgen op eenvoudige wijze heldere stapelinstructies en zijn daardoor snel en flexibel inzetbaar.

Minder transportschades

Transportschades ontstaan wanneer kwetsbare producten niet zorgvuldig genoeg worden verpakt. StackAssist houdt rekening met producteigenschappen zoals “fragiliteit” en “do not stack”, waardoor het aantal transportschades wordt geminimaliseerd. Verder zijn specifieke eisen per klant of zelfs per bestemming te definiëren. StackAssist is een SAAS (software-as-a-service) oplossing. Dat betekent; geen licentie-kosten, geen installatie en onderhoud van extra software en altijd en overal werken met de laatste versie.

Reageer op dit artikel