nieuws

CeMAT: Bito presenteert gebruiksvriendelijke AGV ‘Leo’

Warehousing 1099

CeMAT: Bito presenteert gebruiksvriendelijke AGV ‘Leo’

Magazijninrichter presenteert tijdens deze CeMAT in Hannover een nieuwe gebruiksvriendelijke AGV (automatisch geleid voertuig). De AGV die nog in een prototype fase zit, is geschikt voor het verplaatsen van bakken en dozen tot maximaal 20 kilogram voor de interne logistiek van een magazijn- of productieomgeving.

Op de stand van Hal 13, stand A20) trekt de Leo Locative van Bito veel bekijks. Voor de gelegenheid heeft de magazijninrichter op zijn stand een parcours uitgezet waar een aantal ‘Leo’s’ bakken op diverse afhaal- en afleverlocaties oppikken en afleveren.

Rode tape voor parcours

Volgens Bito blinkt de nieuwe AGV uit in wat men noemt implementatiegemak: het plakken van rode of groene tape op de vloer volstaat om het zelfrijdende voertuig een parcours te laten afleggen. Verander de tape en het voertuig verlegt ook zijn koers. Door aan het eind van de route een strip met 2D-barcodes te plakken, krijgt het voertuig zijn opdrachten en weet hij of hij een bak moet afzetten of juist oppakken.

Verplaatsen van bakken en dozen

De AGV is met name geschikt voor het verplaatsen van bakken en dozen tot 20 kilogram, met afmetingen 600 x 400 mm. Het voertuig werkt op een herlaadbare batterij die 8 uur (een volledige shift) meegaat. Transfer stations op het parcours zorgen voor een snelle en makkelijke pick-up en drop-off van de bak of doos.

Korte afstanden overbruggen

Leo is volgens Bito met name geschikt voor productieomgevingen om de korte afstand tussen machine en werkstation te overbruggen. Operatoren kunnen op deze manier zich meer richten op het bedienen van productiemachines zonder op een dag veel loopafstanden te moeten afleggen met bakjes en dozen.

AGV verkeert in prototype fase

Bito laat weten dat de AGV op dit moment nog in een studiefase verkeert en dat een aantal bedrijven het voertuig uitvoerig aan het testen is. De magazijninrichter heeft hoge verwachtingen van de AGV bij met name de inzet tijdens piekmomenten. Een van de ambities is verder dat het voertuig op termijn meer kilo’s kan verplaatsen dan de huidige twintig kilo.

De voordelen van de BITO-AGV op een rijtje

  • flexibel: route makkelijk te bepalen
  • gunstige prijsstelling
  • plug & work: werkt in principe direct
  • geen lokaal netwerk nodig
  • verbetering ergonomie voor werknemers

Reageer op dit artikel