nieuws

Van Uden gaat nieuw dc bouwen bij Alpherium

Warehousing 1440

Van Uden gaat nieuw dc bouwen bij Alpherium

Het plan is al jaren oud, maar het lijkt nu toch te gaan lukken. Logistieke dienstverlener Van Uden gaat een nieuw distributiecentrum bouwen pal naast het Alpherium in Alphen aan den Rijn.

Een lang gekoesterde wens van Van Uden lijkt definitief in vervulling te gaan. Van Uden wil een dc bouwen pal aan het Alpherium in Alphen aan den Rijn dat de logistieke dienstverlener sinds 2010 in gebruik heeft. “De grote hoeveelheid export die via Alpherium gaat kunnen we matchen met inkomende lading die we via een nieuw dc weer gaan distribueren binnen Nederland en Europa”, stelt mededirecteur Roderick de la Houssaye.

Maximaal 60.000 vierkante meter

Van Uden wil ongeveer drie jaar vanaf nu het dc in gebruik nemen. “We beginnen met 40.000 vierkante meter en het dc is  eventueel uit te breiden naar 60.000 vierkante meter.” Niets lijkt de bouw op Steekterpoort II in de weg te staan. Ook de gemeente wil vaart maken.  Wethouder Gerard van As liet eerder aan het lokale medium studioalphen.nl weten zo snel mogelijk een distributiecentrum te willen hebben bij de containerterminal op Steekterpoort II. Nu is de gemeenteraad aan zet.

 

 

Reageer op dit artikel